We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gemeentenieuws week 51

maandag 20 december 2021 door

Gemeentenieuws week 51

Gemeentelijke publicaties

Week 51 – 2021

Afvalinzameling per 1 januari 2022

Voor meer informatie: www.gemeentelandvancuijk.nl/afval
DeAfvalapp: www.deafvalapp.nlgemeente@landvancuijk.nl – 0485 85 4000


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders

In de vergadering van 7 december jl. is o.a. aan de orde geweest:

Boardletter 2021
De accountant heeft als onderdeel van de jaarrekening controle 2021, een tussentijdse controle uitgevoerd. De aanbevelingen en opmerkingen zijn opgenomen in een zogenaamde Boardletter.


Sluiting gemeentehuis

Het gemeentehuis is op 22 december 2021 gesloten vanaf 19.00 uur. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden met het ophalen van reisdocumenten en rijbewijzen.


Pur en kit bij het restafval

Resten ingedroogde pur, kit of verf worden niet hergebruikt. Het kan met verpakking en al, bij het restafval.

Pur en kit bij het restafval
Pur, lijm en kit hoeven niet bij klein chemisch afval en hoeven ook niet apart ingezameld te worden bij het plastic afval. Gooi het weg bij het restafval in de blauwe tariefzak. Op de Afvalkalender of DeAfvalapp kunt u zien wanneer het restafval bij u thuis wordt opgehaald. U kunt het ook wegbrengen naar de milieustraat. De kosten zijn dan €15,00 per ½ m³.


Knooppunttaxi tegen laag tarief nieuw alternatief voor vervallen buslijn 155 Boekel en Huize Padua

De nieuwe dienstregeling van Arriva heeft gevolgen voor buslijn 155 in Boekel en Huize Padua. Per 9 januari 2022 vervallen in deze plaatsen de ritten op maandag t/m vrijdag. In de ochtend- en middagspits rijdt de buslijn nog wel 2 ritten als schoolliner 655 Veghel – Gemert. Om een alternatief te bieden breidt provincie Noord-Brabant de knooppunttaxi verder uit. Reizigers kunnen daarmee tegen een laag tarief (ca. OV-tarief) met de regiotaxi naar de dichtstbijzijnde OV-knooppunten reizen, zodat zij vanaf die knooppunten weer verder kunnen reizen met het openbaar vervoer (en andersom).

Voor Boekel en Huize Padua is het al langer mogelijk om met de Regiotaxi Noordoost-Brabant tegen het normale knooppunttaxitarief te reizen van en naar de OV-knooppunten in Veghel, Uden etc. Om een alternatief te bieden voert de provincie Noord-Brabant een pilot met een laag knooppuntentaxi-tarief in. Reizigers kunnen daarmee tegen laag tarief (gelijk aan het OV-tarief) met Regiotaxi Noordoost-Brabant van hun huisadres van en naar de dichtstbijzijnde OV-knooppunten reizen, zodat zij vanaf die knooppunten weer verder kunnen reizen met het openbaar vervoer (en andersom).

Dit lage tarief is geldig op maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 18.00 uur, behalve de momenten dat de schoolliner 655 rijdt. Dit wordt bij de boeking bepaald (het OV-advies). Rond de momenten dat de schoolliner wel rijdt en na 18.00 uur, geldt het normale knooppunttaxi-tarief.

Maximaal 3 kinderen onder de 4 jaar mogen gratis meereizen. De OV-chipkaart en de studenten OV-kaart zijn niet geldig.

De Regiotaxi Noordoost-Brabant blijft als alternatief ook dagelijks voor reizigers zonder WMO-pas rijden van deur tot deur en ook naar andere bushaltes en stations. Hiervoor geldt dit lagere knooppunttaxitarief niet.

Meer informatie, tarieven en reservering op: https://www.regiotaxinoordoostbrabant.nl

Kennismakingsactie
Wij laten u graag kennis maken met dit alternatief. Daarom mag in de maanden januari en februari 2022 een 2de persoon gratis meereizen met u. Dit moet dan wel in dezelfde boeking en van/naar dezelfde adressen. Als u een rit gaat boeken voor 2 personen wordt dit automatisch goed geregeld.


Publicatie vaststelling bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 8B’

Besluit
De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 15 december 2021 besloten om het bestemmingsplan “Omgevingsplan: Veegplan 8B” gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder in procedure gebrachte ontwerpbestemmingsplan.

Omschrijving bestemmingsplan
Het ‘Omgevingsplan: Veegplan 8B’ betreft de volgende herziening. Met deze herziening worden 2 ruimtelijke initiatieven mogelijk gemaakt. Het gaat om een omschakelingen en de uitbreiding van een glastuinbouwbedrijf. Het is nodig om de bestemming op deze locaties te wijzigen, zodat de gewenste ontwikkelingen planologisch gezien mogelijk worden. Dat gebeurt met dit bestemmingsplan, dat de vorm aanneemt van een partiële herziening. Het gaat over de onderstaande locaties:

  1. Grote baan 6 – perceelnummers sectie D, perceelnummers 3170, 3171, 3172, 3173 3254 en 3587;
  2. Telefoonstraat 8 perceelnummers sectie D, perceelnummer 3377 en 3378.

Aangezien er met de initiatiefnemers anterieure overeenkomsten zijn gesloten, is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Wijzigingen t.o.v. het ontwerpplan
In het vastgestelde bestemmingsplan zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpplan:

  • De ontwikkelingen Bovenstehuis 2, Hoeve 4-4a, Molenakker 4, Peelstraat 5 – Runstraat 13, Vosdeel 4, Zijp 14, Elzen 12 en Zijp 8 maken geen onderdeel meer uit van dit veegplan. Deze 8 ontwikkelingen zijn gedelegeerd aan het college en wordt vastgesteld door het college van B&W. Dit betreft een apart veegplan.
  • Per abuis is de voorwaardelijke verplichting voor sloop niet opgenomen in het bestemmingsplan voor de locatie Telefoonstaat 8. Met de vaststelling wordt de voorwaardelijke verplichting voor sloop opgenomen.
  • Het koppelteken tussen de bouwblokken Grote Baan 6 is verwijderd. Er is nu sprake van één functievlak met twee bouwblokken.
  • De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Burgt fase 1b (NL.IMRO.0755.BPHBOEKburgtfase1b-VA01) vastgesteld. Dit bestemmingsplan ligt voor een gedeelte in het Bestemmingsplan: Omgevingsplan Buitengebied 2016. Via dit veegplan wordt de begrenzing van het plangebied permanent aangepast. Dit betreft een ambtshalve wijziging.

Inzage
Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 23 december 2021, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016Herziening8B-VA01).

Beroep instellen
Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel, 22 december 2021
Burgemeester en wethouders van Boekel.


Publicatie vaststelling bestemmingsplan ‘De Burgt, fase 1b’

Besluit
De gemeenteraad van Boekel heeft in de raadsvergadering van 15 december 2021 het bestemmingsplan ‘De Burgt, fase 1b’ gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Dit bestemmingsplan ‘De Burgt, fase 1b’ is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKburgtfase1b-VA01).

Omschrijving bestemmingsplan
De komende jaren ziet de gemeente Boekel een toename in de behoefte aan nieuwe woningen. Op basis van een onderzoek naar de meest geschikte plekken voor nieuwbouw in de gemeente is in de zomer van 2018 De Burgt aangewezen als locatie voor verdere uitwerking. Het plangebied De Burgt biedt in totaal ruimte voor circa 600 woningen. Dit gebied is in eerste instantie opgedeeld in twee fasen van elk circa 300 woningen.

Door de status van de verschillende verwervingsgesprekken met grondeigenaren is gekozen om fase 1 op te delen in deelfasen. De eerste deelfase (fase 1a) biedt ruimte aan 52 woningen, waarvoor onze gemeenteraad het bestemmingsplan in december 2020 heeft vastgesteld. De volgende deelfase (fase 1b) is nu ook uitgewerkt. In deze fase 1b kunnen maximaal 200 woningen gerealiseerd worden. Het plangebied van voorliggend bestemmingsplan bestaat uit deze vervolgfase (fase 1b).

Het kostenverhaal van de grondexploitatie is anderszins verzekerd en er hoeft geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Grenswijziging Interim Omgevingsverordening
Dit bestemmingsplan bevat ook een verzoek aan Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Brabant om een grenscorrectie in de Interim Omgevingsverordening door te voeren. Dit verzoek ziet toe op het wijzigen van de grenzen van bestaand stedelijk gebied van de kom Boekel. Op de verbeelding van het plan gaat het om de volgende aanpassingen:

  • Overige zone – in verordening ruimte te verwijderen gemengd landelijk gebied;
  • Overige zone – in verordening ruimte toe te voegen stedelijk gebied.

Wijzigingen t.o.v. het ontwerpplan
In het vastgestelde bestemmingsplan zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpplan:

  • In de regels en verbeelding is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor het inrichtingsplan van de Peelrandzone.
  • In de toelichting van het bestemmingsplan is een extra onderbouwing toegevoegd voor de duurzame stedelijke afronding van de wijk.
  • In de verbeelding is een aanduiding opgenomen waarmee een kwalitatieve verbinding tussen de toekomstige woningen en ecologische- en natuurwaarden kan worden gefaciliteerd.
  • In de regels en verbeelding is een dubbelbestemming opgenomen ter bescherming van een leiding van het Waterschap Aa en Maas, langs de Burgtse Loop.
  • Het nader onderzoek Flora en Fauna is als bijlage toegevoegd.
  • De vorm van de woonbestemming van enkele wijstwoningen is aangepast, zodat een betere verkaveling mogelijk is.
  • De plangrens is op details afgestemd op de begrenzing van bestemmingsplan ‘Omgevingsplan: Veegplan 8b’.

Inzage
Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 23 december 2021, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKburgtfase1b-VA01).

Beroep instellen
Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door de indiener van een zienswijze of door belanghebbenden met verschoonbare redenen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Boekel, 22 december 2021
Burgemeester en wethouders van Boekel.


Gemeente Boekel – Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – Elzen 10a, 5427 RC Boekel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken bekend dat zij een melding hebben ontvangen voor:

Voor: Veranderen van een varkenshouderij
Locatie: Elzen 10a, 5427 RC Boekel
Datum ontvangen: 25 oktober 2021

Tegen meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer kan geen bezwaar worden gemaakt.

Wilt u de melding inzien? Gelieve hiervoor contact met ons op te nemen, zodat wij u de stukken per mail kunnen toesturen. Mocht u geen gelegenheid hebben om de stukken digitaal te bekijken, dan kunt u uiteraard een afspraak maken om deze in het gemeentehuis in te zien.


Kennisgeving beschikking
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Reguliere voorbereidingsprocedure
(Artikel 3.9 Wabo)

Vergunde omgevingsvergunningen
Burgemeester en wethouders van Gemeente Boekel maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: Bouwen van een berging aan het huis
Locatie: Klein Rondeel 16, Boekel
Verzenddatum: 10 december 2021

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: Wijziging brandcompartimentering sporthal
Locatie: Bernhardstraat 11, Boekel
Verzenddatum: 10 december 2021

Activiteit: Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening
Onderwerp: bouwen van een erker
Locatie: De Voskuilen K01, D3659 Venhorst
Verzenddatum: 15 december 2021

Vergunde balieomgevingsvergunningen
(datum ontvangst en datum besluit zijn hetzelfde)

Burgemeester en wethouders van Gemeente Boekel maken bekend dat zij de volgende balieomgevingsvergunning(en) hebben verleend:

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: Bouwen van een half vrijstaand woonhuis
Locatie: Breukzone 32 M1883, Boekel
Verzenddatum: 13 december 2021

Vergunningen inzien
Wilt u vergunningen inzien? Gelieve hiervoor contact met ons op te nemen, zodat wij u de stukken per mail kunnen toesturen. Mocht u geen gelegenheid hebben om de stukken digitaal te bekijken, dan kunt u uiteraard een afspraak maken om deze in het gemeentehuis in te zien.

Tegen dit besluit kunt u binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken.
U kunt dan een brief sturen naar burgemeester en wethouders, Postbus 99, 5427 ZH Boekel. De brief moet door u ondertekend zijn. In de brief moet in elk geval de datum, uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres vermeld staan. Ook moet u in de brief schrijven tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u bezwaar maakt.

Ondanks uw brief (het bezwaarschrift) mag het besluit waartegen u bezwaar maakt wel worden uitgevoerd. Als u dat niet wilt dan moet u niet alleen een brief sturen naar burgemeester en wethouders, maar ook een naar de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. In die brief moet u dan vragen of het besluit waartegen u bezwaar maakt niet uitgevoerd wordt (verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen). Hiervoor moet u wel griffierechten betalen.


Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning reguliere voorbereidingsprocedure (Artikel 3.8 Wabo)

Burgemeester en wethouders van gemeente Boekel maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Activiteit: Inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (milieu)
Onderwerp: bouwen van een opslagloods
Locatie: Voskuilenweg 21, Venhorst
Datum ontvangst: 7 december 2021

Activiteit: Zonnepaneel of -collector plaatsen
Onderwerp: bouwen van een grondopstelling zonnepanelen
Locatie: Gemertseweg 8, Boekel
Datum ontvangst: 12 december 2021

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: bouwen van een overkapping
Locatie: Rosoliemolen 4, Boekel
Datum ontvangst: 9 december 2021

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: bouwen van een overkapping
Locatie: Rosoliemolen 4a, Boekel
Datum ontvangst: 9 december 2021

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: Realiseren van een bedrijfswoning en bedrijfsgebouw
Locatie: Rosoliemolen K 927, Boekel
Datum ontvangst: 9 december 2021

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: Het realiseren van een vrijstaande woning
Locatie: De Burgt Fase 1a kavel 06 M1907, Boekel
Datum ontvangst: 15 december 2021

De hier genoemde aanvragen volgen de reguliere procedure. Aanvragen die de uitgebreide procedure volgen worden pas gepubliceerd als het ontwerpbesluit ter inzage ligt.