We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gemiddeld gezin in gemeente Boekel krijgt jaarlijks 33 kilo aan reclamefolders

vrijdag 4 oktober 2019 door

Gemiddeld gezin in gemeente Boekel krijgt jaarlijks 33 kilo aan reclamefolders

De gemeenteraad wil met een meerderheid dat er een rem komt op de hoeveelheid reclamefolders die de inwoners ongevraagd via de brievenbussen ontvangen.

Op 3 oktober diende de fractie DOP een motie in die werd gesteund door het CDA. Daarmee was er al een ruime meerderheid. Marcel Kanters is woordvoerder van DOP en geeft aan dat een Boekels gezin gemiddeld 33 kg aan reclamefolders ontvangt per jaar. Zij vragen hier niet om, maar hebben geen nee/nee of nee/ja sticker op de brievenbus geplakt.

Dit willen de twee fracties graag gewijzigd zien in een ja/ja sticker waarmee men bewust een keuze maakt om dit te ontvangen. Bij alle andere brievenbussen zou er dan niets meer in de brievenbus moeten komen wat niet geadresseerd is. De twee fracties willen wel het bestaande systeem handhaven voor de huis-aan-huisbladen, ‘gezien hun belang voor de informatie van inwoners en hun belang voor de lokale democratie’.

Lees hier het volledige artikel uit het Brabants Dagblad.