We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gepast eerbetoon voor Esmée Donkers op Hippisch Event Boekel

maandag 3 september 2018 door

Gepast eerbetoon voor Esmée Donkers op Hippisch Event Boekel

‘Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook iets’. Dat moeten de eerste gedachten zijn geweest, toen Esmée Donkers zich bij het voorbereiden op haar demonstratie realiseerde dat het optreden niet onopgemerkt voorbij zou gaan.

Esmée, die in de wintermaanden graag gebruik maakt van de rijhal van de Rutger van Herpenruiters aan de Statenweg 5 te Boekel, voelde zich daarom op vertrouwd terrein en ook in haar nopjes dat ze de winnende EK-kür in de eigen omgeving nog eens ten tonele mocht voeren. Dat het publiek haar niet in de steek zou laten, was wel duidelijk. Hoewel het de gehele dag al gezellig druk was op het Hippisch Event, begon het parkeerterrein na 13.00 bijna uit haar voegen te barsten, want een half uur later zou het feest pas echt gaan beginnen. Gelukkig hebben we als groen-gezinde gemeente genoeg toeschouwers die zich van een fiets of de benenwagen bedienen, dus konden we de stroom toeschouwers uiteindelijk goed aan.

Ondanks dat de 20-jarige amazone zich natuurlijk moest concentreren op haar presentatie, ontging haar als gedreven perfectionist natuurlijk niets van hetgeen er aan de zijlijn gebeurde. Zo stond ze onverwacht oog in oog met haar persoonlijke begeleidster Tineke Bartels, zelf succesvol op verschillende Olympische Spelen in deze discipline en kwam er ook vanuit de gemeente Boekel een afgevaardigde om haar toe te spreken. Dat ze met haar unieke prestaties op het EK (tweemaal goud individueel en zilver met het team) heel wat losgemaakt heeft, moet toen pas echt tot haar doorgedrongen zijn. Professioneel als ze is, liet ze zich hierdoor niet van de wijs brengen en toverde ze de aandachtige kijkers met speels gemak haar adembenemende kür op muziek (‘I have a dream’) voor (zie foto). Muisstil tijdens het rijden, om geen verstoringen te veroorzaken, maar een ontlading in de vorm van een minutenlang aanhoudend applaus van het dankbare publiek viel haar ten deel, nadat de laatste tonen van de wonderschone muziek wegstierven. ‘Onwaarschijnlijk op welke meesterlijke wijze ze haar paard precies dat laat doen wat ze wil en dan natuurlijk ook nog eens op het juiste moment’ was een van de bewonderende commentaren, die na afloop van deze show door een toeschouwer werd uitgesproken.

De vele trainingsuren die daar jarenlang zijn ingestoken, betaalden zich duidelijk uit. Bedenk daarbij dat Esmée, haar sport ook nog weet te combineren met een HBO-opleiding en de waardering neemt alleen nog maar toe. De honger van de studente Bedrijfskunde uit Venhorst is nog lang niet gestild en het is geen geheim dat ze ervan droomt in de toekomst te floreren op het allerhoogste (Grand Prix) niveau. In haar dankwoord, benadrukte Gea van Mensvoort, voorzitter van de Rutger van Herpenruiters, nog eens hoe trots de vereniging was om haar hier te kunnen laten optreden. De diverse cadeaus die haar door de vereniging en het gemeentebestuur werden aangeboden, aanvaardde Esmée uiteraard in dank, maar de brede glimlach waarmee ze het publiek monsterde, gaf wel aan dat ze de grote opkomst en het enthousiasme waarmee ze werd bejegend eigenlijk net zo belangrijk vond.