We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gilde Boekel gaat Europees

vrijdag 10 augustus 2018 door

Gilde Boekel gaat Europees

Zondag 19 augustus wordt er in het Noord-Limburgse Leudal een groot Europees schutterstreffen gehouden. Dit Europees schutterstreffen is een feest der verbroedering.

Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is. De optocht door het dorp Neer begint om 12.00 uur, waaraan ook gilde Sint Agatha zal deelnemen.

Op zaterdagmiddag wordt er door alle deelnemende Koningen geschoten om de titel “Europees Koning”. Onze gildekoning Jan Leenders zal die middag proberen om deze titel naar Boekel te halen.

Natuurlijk zijn op het terrein grote tenten aanwezig met allerlei muzikaal vermaak. De entree is gratis. Nadere informatie is hier te vinden op.