We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Het Gilde uit Boekel maakt kippenhok bij Gasthoeve de Zijp met NL-Doet

maandag 15 april 2019 door

Het Gilde uit Boekel maakt kippenhok bij Gasthoeve de Zijp met NL-Doet

Op 16 maart was het de officiële landelijke vrijwilligersdag NL-Doet. Maar hier op de Zijp doen ze het nog eens dunnetjes over.

Het zit namelijk zo dat op die dag het weer het niet toeliet om het buitenverblijf voor de kippen te realiseren. Het Gilde hier uit Boekel, liet het er niet bij zitten en verzet de vrijwilligersdag gewoon. Hier op de Zijp, gaan ze aan de slag om een kippenhok te realiseren. Voor de gasten van de dagbesteding, is dit een geweldige aanvulling. Vorig jaar is de nieuwbouw gerealiseerd, maar de tuin, de wei en een mooi onderkomen voor de dieren moest nog gebeuren. Nu de lente eraan komt, en we steeds meer naar buiten gaan met z’n allen, verheugen we ons om de eitjes uit te gaan halen. Dankzij het gilde wordt er een geweldige stap mee gezet. Ieder jaar kiest het gilde een goed doel uit, voor de NL-Doet. Dit jaar Gasthoeve de Zijp. Een dagbesteding voor mensen met dementie.

Daarnaast is er een Peuterspeelzaal gerealiseerd, welke de deur zeer binnenkort gaat openen. De peuters kunnen ook hier hun activiteiten mee uitbreiden. Kippen voeren, eitjes uithalen en wie weet komt er nog een konijn de kippen vergezellen. Een prachtig voorbeeld hoe deze dag mooie maatschappelijke belangen ondersteund. Het is de kracht om er voor elkaar te zijn en samen voor hetzelfde doel te staan. In een dorp als Boekel en vandaag hier op de Zijp, voel je de verbondenheid. Mogen er zoveel mogelijk mensen van gaan genieten, groot en klein, oud en jong. De kinderen die een excursie krijgen voor de theetuin. En iedereen is in de zomer maanden welkom in de bloemenpluktuin en kijk dan vooral nog eens extra naar weer een mooi project van het Gilde, het prachtige kippenhok.