We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Het gilde viert St. Achtendagh

donderdag 24 januari 2019 door

Het gilde viert St. Achtendagh

Gilde St. Agatha viert op zondag 3 februari Sint Achtendagh; de feestdag van hun patroonheilige de Heilige Agatha. Om 10.30 u is er in de kerk een gilde-mis waar iedereen welkom is. Daarna zal in het gemeentehuis de erewijn worden geschonken voor alle gildebroeders en gildezusters.

In de namiddag wordt door het voltallige gilde de Nieuwe Deken aan huis opgehaald. Het gilde zal de teerdag afsluiten met een feestavond in het gildehuis aan de Waterval.

Wie wordt dit jaar de Nieuwe Deken van gilde St. Agatha?
Elk jaar zoekt het gilde een man of vrouw uit Boekel of Venhorst om als gastlid enkele jaren binnen het gilde mee te draaien. De Hoofdman en de regerende Koning zoeken de nieuwe Deken binnen de gemeente Boekel. Wie dit jaar de Nieuwe Deken zal worden is, ook voor de gildebroeders en gildezusters, een volkomen verrassing!

Met de volgende tips zal het je misschien lukken om te raden wie het zondag zal zijn:

  • Nederland kent hij als zijn broekzak.
  • Het liep bij hem op rolletjes.
  • Hij gaat van Koning tot Deken.

Denk je te weten wie het is? Stuur dan je oplossing naar secretariaat@agathagilde.nl.
Onder de goede oplossingen verloten wij een avondje kruisboogschieten voor 4 personen in ons gildehuis (één oplossing per e-mailadres).