We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Ginevra uit Italië zoekt een warm thuis in omgeving Boekel

dinsdag 3 augustus 2021 door

Ginevra uit Italië zoekt een warm thuis in omgeving Boekel

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Eén van hen is Ginevra uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving Boekel. Voor Ginevra zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling naar Nederland Ginevra doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Ginevra? De 16-jarige Ginevra uit Italië is een creatieve en vrolijke meid met een passie voor mode. Ze droomt ervan om mode te studeren en styliste te worden. Daarnaast vindt ze het ook leuk om met anderen te koken en is ze graag creatief bezig. Zo tekent ze veel, maar doet ze ook aan schilderen en beeldhouwen. Ginevra brengt graag tijd door met haar vrienden, maar is ook een echte familiemens. “Ik kan niet wachten om jullie te leren kennen en alvast heel erg bedankt dat jullie mij willen verwelkomen bij jullie thuis!” Leer Ginevra beter kennen! Bekijk haar profiel hier op onze website. Ervaringen Ginevra volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara.

De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.” Wie biedt Ginevra een gezellig thuis in Nederland? Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren.

Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Ginevra, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland. ### Noot voor de redactie, niet voor publicatie Over het High School Holland-programma van Travel Active Elk jaar komen er honderden studenten naar Nederland om een onvergetelijk uitwisseling te ervaren. Via het ‘High School Holland’-programma van Travel Active kunnen jongeren uit het buitenland tussen de 14 en 18 jaar naar Nederland komen om hier te proeven van het Nederlandse leven. Ze gaan naar een middelbare school in Nederland en verblijven bij een Nederlands gastgezin.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of om met een gastgezin of High School Holland-scholier te spreken: Travel Active Anne Meijers, Program Director High School Holland E: highschoolholland@travelactive.org T: +31 (0)85 222 4810