We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Goed nieuws voor de Zuidwand

zaterdag 26 juni 2021 door

Goed nieuws voor de Zuidwand

Na lang wachten is er eindelijk duidelijkheid. Op 23 juni heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het beroep tegen het bestemmingsplan Zuidwand. De Raad van State heeft alle bezwaren ongegrond verklaard waardoor het bestemmingsplan definitief is. Met name de zittende supermarkten hadden bezwaar tegen de komst van de Jumbo. De Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente goed heeft aangegeven waarom we juist een nieuwe publiekstrekker aan het plein willen.

De nieuwe zuidwand wordt het winkelhart van Boekel en biedt meer ruimte voor winkels. Nabij de rotonde komt een grote Jumbo supermarkt. Tussen die nieuwe supermarkt en de bestaande Supercoop komen dagwinkels voor de dagelijkse boodschappen. We denken onder andere aan een bakker, slager, groenteboer, Hema en een drogisterij. Het idee daarachter is dat je op het Sint Agathaplein al je dagelijkse boodschappen in één keer kunt doen. Daarmee versterken we de kansen voor blijvende en gezonde detailhandel in Boekel. 

Vaak hoorden wij op straat “gebeurt er eigenlijk nog iets?” Met nieuwsbrieven houden we u op de hoogte maar ook wij vonden dat we lang hebben moeten wachten op duidelijkheid. Dat is vervelend maar aan de andere kant is het ook goed dat bezwaarmakers goed gehoord worden.

Nu kunnen we de volgende fase in, de vergunningaanvraag. Projectontwikkelaar Van Wanrooij gaat er voor zorgen dat deze voor 1 november compleet wordt ingediend. Daarna volgt -afhankelijk van bezwaar en beroep- weer een periode van wachten op start van de werkzaamheden. Zit dat mee dan kunnen we volgend jaar beginnen met de bouw van fase 1, het deel bij de rotonde. Zo’n twee jaar later volgt fase 2.  Zit dat tegen dan hebben we ook daar kans op ruim een jaar vertraging. 

Intussen lopen ook de aankopen en de plannen voor het nieuwe plein gewoon door.  Voor meer info daarover verwijzen wij u naar onze website. Met de uitspraak staat het licht op groen om door te gaan met de ontwikkeling van de Zuidwand. Hiermee kunnen we Boekel het winkelhart geven dat het verdient.

Gemeente Boekel