We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Grijp alles aan om je onderwijs mooier te maken

maandag 20 november 2023 door

Grijp alles aan om je onderwijs mooier te maken

Deel waarmee je bezig bent.
Haal mensen in de klas.
Soms kan dit al van heel dichtbij…

Bij een nieuw thema proberen we op onze school te kijken hoe we kinderen betrokken kunnen maken en kunnen enthousiasmeren bij een onderwerp. Dit kan via toneel, een presentatie of door mensen van in de klas te laten komen. Ditmaal laat juf Loes een presentatie van haar zoon Moos zien. De zoon van Loes heeft op zijn school een powerpoint over de orka gemaakt.

Onze kinderen mogen een bijzonder dier uitkiezen waar ze meer over willen weten. We horen de kinderen al tegen elkaar vertellen wat voor dier ze interessant vinden. En een paar dagen later zitten we in de kring…

‘In plaats van een neus heeft hij een kleine olifanten slurf. Ook zijn slagtanden lijken op die van een olifant, al werken ze als de giftanden van een slang: wanneer de Changnam je met zijn slagtanden steekt, spuit hij een dodelijk gifje lichaam in…

Ademloos luisteren de kinderen van groep 5/6 naar Lenn, een leerling uit groep 8. Haar juf, Jasmijn, vertelde dat de groepen 5/6 aan een project werken over bijzondere dieren.

‘Ik heb een mooi boek over bijzondere dieren,’ zegt Lenn.
‘Mag ik dat meenemen en eruit voorlezen?’ Niet lang daarna zit Lenn verhalen te vertellen uit haar bijzondere boek: ’Het boek van wonderlijke wezens die echt bestaan.’

Een schot in de roos!
‘Nog een, nog een’, roepen de kinderen in koor, wanneer Lenn haar verhaal heeft verteld. Lenn glundert helemaal! ‘Dan kies ik nog een dier’ En daar gaat ze. Ditmaal een verhaal over de ‘hippocampi’.

De school is eigenlijk al uit, maar iedereen zit in het verhaal van Lenn. Ze krijgt een groot applaus, van alle kinderen.
‘Weet je wat, de kinderen van jullie klas mogen mijn boek wel lezen tijdens jullie leestijd!’ zegt Lenn na afloop tegen mij.

Goed dat Jasmijn ons thema deelde met haar klas en Lenn enthousiast raakte. Zo kunnen we elkaar versterken en ons onderwijs mooier maken.
Bedankt Lenn!

Sjaak van Moorsel
OBS Uilenspiegel