We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

‘Groene’ speelomgeving Kindpark wordt aangepast

woensdag 8 januari 2020 door

‘Groene’ speelomgeving Kindpark wordt aangepast

Deze week buigen deskundigen zich over een deel van de speelomgeving in het Kindpark. Het deel wat aangelegd is als groen is ondertussen kaal en bruin. Voornamelijk zand is zichtbaar en zorgt voor veel ergernis bij kinderen, ouders en met name leerkrachten. Kinderen brengen dagelijks veel zand mee de klassen in.

Eind november werd de nieuwe speelomgeving in gebruik genomen. En al gauw bleken er minder verstandige materiaalkeuzes gemaakt te zijn, met de gevolgen van dien. Frank van Wetten begeleidde de realisatie van het Kindpark en het buitenterrein vanuit de schoolbesturen. ,,Ik heb ze gewaarschuwd: je kunt wel een groene buitenruimte willen, maar realiseer je dan ook dat je een hoop vuil binnenkrijgt. Toch komt er hoe dan ook een oplossing. BTL (een groene architecten- en ingenieursbureau, red) is ermee bezig. Deze week zijn er gesprekken over. Ik denk dat de heuvels op het terrein, waar nu het gras totaal verdwenen is, straks worden bekleed met kunstgras.”

Lees hier het hele artikel uit het Brabants Dagblad.