We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Groep 4/5 Uilenspiegel presenteert eigen boek ‘Pesten is stom’

zaterdag 18 juli 2020 door

Groep 4/5 Uilenspiegel presenteert eigen boek ‘Pesten is stom’

Pesten is stom. Zo heet ons boek. Helemaal zelf gemaakt door de kinderen van groep 4/5. Geweldige verhalen.

Dit is een ingezonden stuk van OBS Uilenspiegel

Ik heet Isabella. Vandaag liep ik met mijn hond Sem door het bos. We hoorden ineens gemekker van een geit. We gingen op het geluid af. En daar stond ineens….een super schattig dik geitje in de sloot! Ik hielp haar eruit en nam haar mee naar huis. Ik smeekte of ik haar mocht houden.

Zomaar een stukje tekst uit ons prachtige boek. Kinderen bedenken zelf personages en gaan in tweetallen schrijven. We maken tekeningen bij de verhalen. We tekenen de voorkant van het boek en maken een achterflap. Samen kiezen we een naam voor het boek. Pesten is stom. Zo heet het boek. En terecht ook. Want de personages houden wel van pesten. En dat is stom.

Kinderen schrijven dat het een lust is. Ze willen niet meer stoppen. Samen kijken we of de zinnen goed lopen. Of de zinnen kloppen. Door de coronacrisis lag het even stil. Maar we pakten door. We wilden het boek. En dan tijdens de laatste week van school is het af. En we hebben het boek gepresenteerd aan alle papa’s en mama’s. Zo trots zijn wij.

Een nerd genaamd Harold stapte uit  bed en zei: ‘Ik wil niet naar het circus.’ ‘Maar je oom treedt daar op’, zegt mama die haar koffie op drinkt. ‘Maar hij is zo eng’, zeg ik. ‘Er is niets engs aan’, zegt papa die de sleutels pakt. ‘Ja maar….’ ‘Geen gemaar’, zegt papa die de sleutels eindelijk heeft gevonden.

Een eigen boek. Een groot doel misschien. Maar wanneer we onze dromen achterna gaan. Wanneer we blijven geloven in deze dromen, dat komen ze uit. Zeker weten. Kijk maar naar dit boek. Zo trots.

Sjaak van Moorsel
Team Uilenspiegel