We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Groot Boekels Diner, voor herhaling vatbaar!

maandag 16 september 2019 door

Groot Boekels Diner, voor herhaling vatbaar!

Op vrijdag 13 september vond de eerste editie van het Groot Boekels Diner plaats. Het belangrijkste doel van de organisatoren was om zoveel mogelijk dorpsgenoten van alle leeftijden en pluimage bij elkaar aan tafel te krijgen.

Afgelopen maanden meldden zich 26 enthousiaste kookduo’s die het een mooie uitdaging vonden om hun huis open te stellen voor dorpsgenoten en voor hen te gaan koken. In de week voorafgaand aan het diner werd op de meeste kookadressen alvast proefgedraaid zodat er op vrijdag 13 september niks meer mis kon gaan. Vrijdagavond ontvingen de eetduo’s bij ‘t Menneke hun drie enveloppen met daarin de eetadressen en van daaruit vertrok men op de fiets richting het eerste eetadres. Tussen 19.00 en 22.00 uur genoten de 78 eetduo’s op drie verschillende adressen van hun voorgerecht, hun hoofdgerecht en een nagerecht. Wat hadden de kokers hun best gedaan om het hun gasten naar de zin te maken. En als de eters onderweg naar het volgende adres een duo op de fiets passeerde klonk regelmatig ‘smakelijk eten’.

Na afloop kwamen alle eet- en kookduo’s samen bij café ’t Menneke waar vervolgens tot in de late uurtjes werd nagepraat en nageborreld met de nieuw opgedane Boekelse kennissen tussen de 18 en jawel hoor… 92 jaar. Er zijn mooie nieuwe contacten gelegd en dat was uiteindelijk het hoofddoel van deze avond: wat is er leuker dan samen met gezellige mensen te genieten van een heerlijke maaltijd, zeg nou zelf. Alle deelnemers waren het er unaniem over eens; het Groot Boekels Diner was een geweldig succes en het moet zeker een vervolg krijgen.