We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

HABO heren winnen in Den Haag

maandag 20 januari 2020 door

HABO heren winnen in Den Haag

Na de 20-24 winstpartij vorige week bij HVOS in Spijkenisse, stond er afgelopen weekend voor de heren weer een busreis naar het westen van het land op het programma. Ditmaal naar Den Haag waar het ervaren Hellas 3 de opponent zou zijn.

De eerder gespeelde thuiswedstrijd dit seizoen had Habo overtuigend met 33-19 gewonnen. Uit en thuis kan echter een wereld van verschil zijn in deze 2e Divisie. Vorig keer verloor Habo hier deze uitwedstrijd met 27-22. Naast enkele andere oud eredivisiespelers speelde bij Hellas 3 deze wedstrijd nu ook oud oranje-international Leon van Schie mee, die vorig seizoen in de BENE-League nog actief was bij Nederlandse topclub Volendam. Habo was dus wederom op zijn hoede. De openingsfase begonnen beide teams wat aftastend. Het was Hellas 3 wat door twee goals van hun linkeropbouwer de leiding nam met 2-1. Deze werd kort daarop weer ongedaan gemaakt door Habo wat bij 2-3 voor het eerst op voorsprong wist te komen. Zo zou het deze gehele eerste helft erg aan elkaar gewaagd zijn en was het stuivertje wisselen wat betreft de leidende positie in de score. Zowel Hellas 3 als Habo zouden geen  voorsprong van 2 doelpunten weten te pakken deze gehele eerste helft. Opvallende momenten waren twee knappe penaltystops van keeper Patrick Prijs. Stef van Lankveld zat niet echt in de wedstrijd en presteerde het om via de lat vaker het dak van de sporthal te raken dan het doelnet. Vlak voor het rustsignaal scoorde hij bij een 2e-fase aanval dan eindelijk zijn eerste goal en ging Habo met een 11-12 voorsprong de rust in.

Habo kwam na rust erg goed uit de kleedkamers en met 3 doelpunten op rij liep het uit naar een 11-15 voorsprong. Bart van den Elzen wist in de tweede helft driemaal te scoren. Eén schot was zelfs zo hard dat keeper de bal pas zag toen deze terugveerde vanuit het doelnet. Rob Biemans was niet onder de indruk van oud-international Leon van Schie en wist deze met een ippon even terug op aarde te zetten. De verdediging stond als en huis en Habo was ook in de omschakeling erg doeltreffend. Zo breidde het de voorsprong zelfs uit naar 12-18. Hellas 3 kwam weer iets beter in de wedstrijd, maar  Habo ging ook gewoon door met scoren en behield de 6 goals voorsprong tot aan 18-24. In de slotfase mist het echter enkele 100% kansen op rij en dit gaf Hellas 3 weer geloof op een betere afloop, het zette nog één keer alles op alles en wist Habo toen zelfs nog te naderen tot op één doelpunt bij 23-24. Een penalty van Martijn Rombouts en velddoelpunt van Harold Verhoeven brachten Habo weer in veilige haven en hiermee werd de 24-26 eindstand bereikt. De rechterflank van Habo was sowieso op dreef deze wedstrijd. Koen Vink en Harold Verhoven wisten samen de helft van de
doelpuntenproductie van Habo voor hun rekening te nemen.

Na afloop gaf trainer Damir Josipovic aan iedereen een rondje, inclusief tegenstander Hellas 3. Naast de overwinning van Habo was de trainer met Kroatische roots euforisch door de 25-24 zege die Kroatië boekte op Duitsland en hiermee zich kwalificeerde voor de halve finale op het EK Handbal. In de 2e Divisie voert Habo samen met de andere Brabants ploegen, Witte Ster en Apollo de top-3 aan. Volgende week staat er voor de Heren van Habo weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen nummer-4 Quintus 3 die al op 7 punten van de top-3 staat. Zaak om deze afstand nog groter te maken en hiermee de druk op Witte Ster en Apollo te behouden. Publiek is natuurlijk van harte welkom!