We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Habo’95 Boekel blijft druk op koplopers houden

maandag 18 februari 2019 door

Habo’95 Boekel blijft druk op koplopers houden

Na de 22-28 uitzege in Son bij Apollo vorige week moesten de heren afgelopen zondag een stuk verder reizen voor een wedstrijd handbal. Ditmaal helemaal naar Middelburg voor de uitwedstrijd tegen Delta Sport/E.O.C. De eerder gespeelde thuiswedstrijd was door Habo met 30-22 gewonnen.

Zoals bekend is Habo uit en thuis dit seizoen soms een wereld van verschil gebleken. Delta Sport zit samen met 3 andere ploegen nog middenin een spannende degradatiestrijd verwikkeld en zullen zeker strijden voor ieder punt. Habo moest het deze wedstrijd doen zonder spelmaker Dirk Tielemans die op studiereis was. Verder waren Bart van den Elzen en Martijn Rombouts helaas afwezig wegens blessures. Habo was vanaf het beginsignaal erg scherp en begon voortreffelijk aan het duel. De verdediging stond als een huis en daar vanuit kon het enkele malen vrij makkelijk doorstomen naar de aanval. Deze werden goed uitgespeeld en de vrije man werd makkelijk gevonden. Zo kon Habo in de openingsfase al uitlopen naar een comfortabele 0-6 voorsprong. Nadat Delta Sport zijn eerste doelpunt wist te scoren kreeg Habo in kort tijdbestek ook nog twee 2 minutentijdstraffen om de oren. Habo wist hier gelukkig zonder veel tegendoelpunten uit te komen. Hierna trad er toch een mindere fase aan. In de verdediging liet men enkele spelers soms te ver komen en wisten deze wel raad met de geboden ruimtes. In de aanval was Habo niet meer zo geconcentreerd als in de beginfase. Er werd soms slordig balverlies geleden, ook werden enkele grote kansen om zeep geholpen. Delta Sport kon even terugkomen tot een verschil van 3 goals. In de eindfase van de eerste helft hervond Habo toch iets van zijn scherpte terug en bracht het verschil met de rust toch weer op 5 goals en een 8-13 ruststand.

Na een peptalk in de rust begon Habo de tweede helft weer alsof het aan een trainingspartij bezig was. Het leek even op een kopie van de eerste helft en zo breidde Habo de score makkelijk uit naar een 8-17. Even later was het verschil zelfs 9 doelpunten en was hiermee de wedstrijd vroegtijdig beslist. De tweede helft werd nog opgeschrikt door een vervelende blessure aan de kant van Delta Sport. Bij een terugkomende bal van de keeper sprong een speler achterop op hak bij Roel van Haandel en ging hierbij ernstig door zijn knie. De heren van Habo wensen hem veel beterschap toe! Delta Sport zette in de laatste 10 minuten nog een keer aan en kregen hierbij ook nog enkele penalty’s mee van de scheidsrechters. Habo zelf had toen meer moeite met scoren en hierdoor kon Delta Sport nog iets van de opgelopen achterstand goedmaken. De wedstrijd zou uiteindelijk gewonnen worden met 20-25. Man van de wedstrijd was Rob Biemans die de afgelopen uitwedstrijden heeft aangetoond toch heel goed met harsloze ballen overweg te kunnen!

Habo boekte hiermee zijn derde overwinning op rij en houdt druk op de bovenste ploegen. Afgelopen weekend leed wederom alleen Oliveo puntverlies door thuis gelijk te spelen tegen Hellas. Habo en Oliveo staan nu samen op 26 punten, één punt achter Witte Ster en twee punten achter koploper DWS. Met nog 4 wedstrijden te gaan, gaat dit een spannend competitieslot worden. Habo is nu 2 weken vrij, na de carnaval hervat het op 9 maart de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Snelwiek. De uitwedstrijd daar werd helaas verloren. Hiermee heeft Habo dus sowieso nog een appeltje te schillen. Evenals de voorgaande thuiswedstrijden hoopt Habo weer op veel publiek, alle support kunnen de heren goed gebruiken!