We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Habo’95 uit Boekel verliest in Hellevoetsluis

maandag 18 maart 2019 door

Habo’95 uit Boekel  verliest in Hellevoetsluis

Na de ruime 42-27 thuisoverwinning op Snelwiek vorige week stond afgelopen zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal moesten de heren van Habo afreizen naar Hellevoetsluis voor de uitwedstrijd tegen Helius.

Een ploeg die zich nog in de onderste regionen bevindt en strijdt voor ieder punt. Habo zelf staat maar 2 punten achter op koploper DWS. In de wetenschap dat DWS deze zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen de andere nummer 2 Oliveo op het programma had staan, had Habo maar één taak. Deze wedstrijd winnend afsluiten en daarmee de druk erop houden. De eerder gespeelde uitwedstrijd tegen Helius was met 33-22 gewonnen. Gezien de wisselende resultaten van Habo in thuis- en uitwedstrijden bood dit echter nog geen enkele garantie. Habo had verder geen blessures en begon op volle sterkte aan deze wedstrijd.

Beide teams begonnen aftastend aan het duel. Ze scheidsrechters floten vlug, ook voor enkele lichte vergrijpen en zo werden al snel enkele gele kaarten uitgedeeld. Mede door drie doelpunten van Koen Vink pakte Habo een kleine voorsprong. Tegenvaller was het uitvallen van Harold Verhoeven die een ‘ijsbeentje’ op zijn bovenbeen kreeg en hier dusdanig last van had, dat hij deze wedstrijd niet meer in het speelveld terug zou keren. Helius drong enkele keren aan en liet zich in de verdediging ook niet onbetuigd. De Boekelaren kregen zo wel enkele tikken te verwerken, die vaak nog onbestraft werden gelaten. Na een kwartier spelen werd Habo wat zuiverder in de afronding en kon het de voorsprong steeds verder uitbouwen. Bij het rustsignaal was de stand 10-15 in het voordeel van Habo.

Qua stand leek er niets aan de hand en zou Habo deze wedstrijd makkelijk moeten zien uit te spelen. Nadat Stef van Lankveld weer eens van achteren aan zijn arm getrokken werd gooide hij uit frustratie toch de bal op goal. Dit leverde Stef een 2-minutentijdstraf, terwijl de verdediger gewoon mocht blijven staan. Dit was het begin van een onrustige fase. Habo speelde de bal niet meer goed rond, ging forceren en leed enkele malen onnodig balverlies. Zo kreeg het in korte tijd enkele break-outs tegen die Helius makkelijk wist te benutten. De voorsprong leek steeds verder te verdampen, Helius ging er steeds meer in geloven dat een stunt in de maak was en met het publiek erachter als steuntje in de rug, zou Habo het hier niet makkelijk krijgen. Helaas voor Habo bleef het teveel tegen zichzelf spelen en kansen missen. Daar waar in de verdediging de goals af en toe wel heel makkelijk weggeven werden. Helius wist de voorsprong over te pakken en gaf deze niet meer uit handen. In de tweede helft zou Habo uiteindelijk 21 tegengoals krijgen, natuurlijk veel te veel. Met een 31-28 nederlaag kon Habo met het schaamrood op de kaken terug naar huis.

Door deze nederlaag verspeelde Habo in één klap ook de nog mogelijke kans op een kampioenschap. Na afloop hoorde het dat DWS gewonnen had bij Oliveo en met nog 2 wedstrijden in het vooruitzicht hiermee een grote stap naar de titel heeft gezet. Habo zelf had als doelstelling aan het begin van het seizoen leuk in de subtop mee te draaien, maar als de kans op een kampioenschap zich voordat moeten ze hier natuurlijk vol voor gaan. De wisselvalligheid tussen de thuis- en uitwedstrijden zal er echt nog uit moeten, wil het hierop aanspraak maken! A.s. zaterdag speelt Habo de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, ditmaal tegen Westlandia. Na afloop is er een feest in de kantine georganiseerd als seizoenafsluiting! Dus weer een gezellig avondje in de sporthal in het vooruitschiet, komt dat zien!