We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Habo’95 dames 1 in top 10 Nederland

zaterdag 20 juni 2020 door

Habo’95 dames 1 in top 10 Nederland

De dames van Handbalvereniging Habo’95 mogen zichzelf flink op de borst slaan. Deze Boekelse vereniging komt met haar dames 1 team voor in de top 10 van de eindranking van het Arbitrage Informatie Systeem (AIS).

Scheidsrechters hebben het fluiten van deze ploeg afgelopen seizoen als zeer prettig ervaren. In het AIS geven zowel de teams als de scheidsrechters na afloop van een wedstrijd hun mening over elkaar, de accommodatie en hun eigen optreden.

De verschillende teams en verenigingen werden daarin zeer gewaardeerd door de scheidsrechters. Afgelopen seizoen heeft 74% van de scheidsrechters en bijna de helft van alle teams na afloop van een wedstrijd het tevredenheidsformulier ingevuld. Uiteindelijk is over bijna 750 teams een vragenlijst ingevuld.
Voor een plekje in de eindrangschikking waren minimaal tien beoordelingen vereist. Meer dan vijfhonderd teams scoorden uitstekend, tweehonderd teams kregen een ruimte voldoende. Enkele teams scoorden lager.

Een projectgroep van het Nederlands Handbal Verbond bekijkt de komende periode hoe deze laatste groep begeleid kan worden naar een positievere sportcultuur.