We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

HABO’95 heren verliezen op slotdag

maandag 8 april 2019 door

HABO’95 heren verliezen op slotdag

Afgelopen weekend stond alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Het moest hierin aantreden tegen Oliveo. Een ploeg die samen met Habo en Witte Ster op een gedeelde tweede plaats staat achter kampioen DWS.

De eerder gespeelde thuiswedstrijd met 32-29 gewonnen door Habo. Stef van Lankveld zou deze wedstrijd helaas ontbreken wegens een schouderblessure. Om meer supporters, de dit seizoen opgerichte “Habo-hools” mee te kunnen nemen, had Habo ditmaal een grotere bus gehuurd en reisde men vol goede moed af richting Pijnacker.

Habo begon echter totaal niet scherp aan de wedstrijd. Er werd enkele malen slordig balverlies geleden en in de aanval was men niet scherp in de afronding. Dit leverde ook weer enkele break-outs in de tegenaanval op, ook hier ontbrak de echte scherpte, sommige ballen waren namelijk te onderscheppen of kwam men gewoonweg te laat teruglopen. Na deze slechte start stond Habo al snel tegen een 6-1 achterstand aan te kijken. Habo was nu eindelijk wakker geschud en kende een korte opleving. Het wist te rollen om te draaien en terug te komen tot 7-5. Vervolgens begonnen de scheidsrechters zich steeds meer met de wedstrijd en dit had vooral een negatief effect op de wedstrijd. Het was een ouder scheidsrechterskoppel, ze konden het niet altijd belopen en floten soms voor ‘spookovertredingen’ die alleen zij zagen. Waar aan beide kanten 2-minutentijdstraffen uitgedeeld werden, kreeg met name Oliveo ook een aantal penalty’s mee. Terwijl aan de andere kant dit soort overtredingen met vrije worpen afgedaan werden. Pas in de slotseconde van de eerste helft kreeg Habo zijn eerste penalty en deze wist Harold Verhoeven verwoestend via de onderkant van de lat binnen te rammen.

Helaas voor Habo was hiervoor de achterstand weer opgelopen en gingen beide teams rusten met een 17-11 achterstand. In de rust zette trainer Damir Josipovic zijn manschappen nog eenmaal op scherp om van de tweede helft toch nog iets te gaan maken. Begin tweede helft kreeg Habo de flow er weer in en kwam het even terug tot op 3 goals. Echter kakte het daarna weer in en trad er weer een mindere fase aan. In de aanval werd teveel geforceerd, terwijl in de verdediging de goals af en toe wel heel makkelijk weggegeven werden. De scheidsrechters hielpen met hun inconsequente fluiten wederom ook niet mee en hierdoor kon Oliveo de voorsprong weer uitbreiden. De laatste 10 minuten waren juist weer voor Habo en was het met ogenschijnlijk simpel spel een aantal aanvallen op rij raak. In de slotfase van de wedstrijd kregen zowel Rob Biemans als een speler van Oliveo de rode kaart nog gepresenteerd wegens 3 maal een 2-minutentijdstraf. De tweede helft zou Habo uiteindelijk gelijk spelen en eindigen bij een stand van 32-26. Door deze nederlaag heeft Oliveo definitief de tweede plaats gepakt. Doordat Witte Ster zijn laatste wedstrijd wel wist te winnen pakken zij de 3e plaats en eindigt Habo dit seizoen hiermee dus als 4e.

De doelstelling van begin dit seizoen was in ieder geval gehaald, dat Habo tot enkele wedstrijd voor het eind nog zelfs meedeed om het kampioenschap werd al als bonus gezien. Mede door het fantastische Boekelse publiek wist Habo dit seizoen al haar thuiswedstrijden in winst om te zetten. Bij kampioen DWS werd uit ook knap gewonnen. Echter verloor Habo wel 7 van de overige uitwedstrijden en dit kenmerkte de wisselvalligheid die er dit seizoen nog in zat. Volgend seizoen hopen de heren de groei van dit seizoen verder door te zetten en wie weet waar het dan wel toe in staat is? Iedereen bedankt voor een mooi jaar en tot volgend seizoen!