We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

HABO’95 wint van Rapiditas Weert

dinsdag 3 december 2019 door

HABO’95 wint van Rapiditas Weert

Na de nipte 26-24 nederlaag bij koploper Witte Ster vorig week stond er afgelopen zaterdag voor de heren van Habo weer een thuiswedstrijd op het programma.

Het Weertse Rapiditas kwam op bezoek in sporthal De Burcht. Deze ploeg staat in de middenmoot op de 7e plaats, echter ook maar 2 punten onder Habo. De verschillen in deze 2e Divisie zijn klein en de vorm van de dag blijft een hele bepalende factor. Dus was het voor Habo zaak om de punten in eigen huis te houden en Rapiditas hiermee meteen op afstand te zetten. Job van Haandel en Luuk van den Berg zijn terug in Boekel van verre wereldreizen. Zij konden meteen weer laten zien wat ze waard zijn. Nu met de toch al volle ziekenboeg erg welkome aanvullingen op de selectie voor trainer Damir Josipovic. Habo startte prima aan de wedstrijd en had al snel een 3-0 voorsprong te pakken.
Rapiditas is een team wat weinig van afstand schiet, maar met veel beweging en wisselingen door de verdediging heen probeert te komen. Habo had zich hier goed op ingesteld. Door een goede dekking, samenspel en met name doelpunten van Rob Biemans en Harold Verhoeven kon Habo de voorsprong verder uitbreiden naar 9-4. Het tweede kwartier van de eerste helft kwam Rapiditas beter in de wedstrijd en zou het allemaal meer gelijk opgaan. De stand bleef hiermee ook in evenwicht, beide teams zouden de rust ingaan met een 16-11 tussenstand.

De tweede helft was het Rapiditas wat met twee doelpunten op rij verder aandrong. Deze werden met twee doelpunten van Koen Vink meteen beantwoord, zodat het verschil weer op vijf goals kwam bij 18-13. Vervolgens trok Habo deze lijn door, liep het uit naar 22-14 en leek het hiermee de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Luuk van den Berg kreeg ook speeltijd en deze liet zien het handballen niet verleerd te zijn. In de tweede helft zou hij meteen 4 doelpunten weten te scoren. Mede hierdoor liep Habo verder uit naar een 29-20 voorsprong. In de slotfase verloor Habo de scherpte en kwam er onzorgvuldigheid in de ploeg. Hierdoor kon Rapiditas de achterstand nog een iets draaglijker aanzien geven en wist het nog terug te komen tot een 32-26 eindstand. Topscorer aan de kant van Habo was Harold Verhoeven, mede door het koelbloedig benutten van enkele strafworpen eindigde Harold in de dubbele cijfers met 10 goals. Het Boekelse publiek had genoten en voor Habo was het een resultaat waar met tevredenheid op teruggekeken kon worden. Door het verlies van Hercules stijgt Habo weer een plaatsje naar de 3e plaats op de ranglijst. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd en gaat Habo op bezoek in Naaldwijk bij Westlandia. Zij staan momenteel op een 9e plaats onderin de middenmoot. Om de druk op de bovenste plaatsen te kunnen blijven uitoefenen zal wederom gewonnen moeten worden. Hopelijk kan Habo deze vorm doortrekken