We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Handbal heren HABO’95 pakken winst

maandag 29 oktober 2018 door Mario van Dinther

Afgelopen zaterdag stond er voor de heren van Habo weer een thuiswedstrijd op het programma. Het Weertse Rapiditas kwam op bezoek in sporthal De Burcht. Met één
overwinning en twee nederlagen presteert Habo tot nu toe nog onder haar kunnen en beleefde het niet de gewenste seizoensstart. Rapiditas heeft een gelijk aantal punten op
de ranglijst. Dus was het voor Habo zaak om de punten in eigen huis te houden en Rapiditas hiermee meteen op afstand te zetten.
Habo kende een bliksemstart. In de eerste drie minuten was het drie keer Habo wat wist te scoren en had het hiermee de gewenste voorsprong te pakken. Rapiditas wist ook
zeker kansen te creëeren, maar was onzorgvuldiger in de afronding of vond Habo-keeper Patrick Prijs op zijn weg. Mede door enkele doelpunten van Stef van Lankveld en een
doelpunt van Bart van den Elzen vanuit de linkerhoek, stoomde Habo gemakkelijk door naar 7-1. Vervolgens kende de wedstrijd een kentering. Bart van den Elzen was met een
break-out minder gelukkig door de bal op de paal te gooien. In de tegenstoot die hierop volgde maakte Rapiditas meteen de 7-2 en begon er weer wat meer in te geloven. Habo
stond in de verdediging niet altijd even scherp en met name de Weertse linkerhoek wist met deze geboden ruimtes wel raad. Met enkele doelpunten op rij wist Rapiditas terug in
de wedstrijd te komen tot 8-5. Toen was voor Habo de maat vol en ging zijn dekking anders formeren. Martijn Verwijst werd uitgezet om de aanval te ontregelen en in de
tweede-fase aanvallen was Habo er steeds goed en snel uit. In het tweede kwartier van de eerste helft werd vervolgens nog negen keer gescoord, de ruststand werd uiteindelijk
bereikt bij een comfortabele voorsprong van 17-10 in het voordeel van Habo.

De eerste aanvallen van de tweede helft begon Habo niet scherp en leidde dit enkele malen tot balverlies. Rapiditas wist met een onderschepping het eerste doelpunt van de tweede helft te scoren. Habo was nog steeds wat zoekende met de ene aanval meer succes dan de andere. Rapiditas drong wel aan maar Habo liet hen niet dichterbij komen.
Na 10 minuten spelen was de tussenstand 23-15. De ruimtes werden steeds beter gevonden en ook steeds vaker was het een Rapiditas-speler die aan de noodrem moest
trekken. Dit leverde hen weer 2-minutentijdstraffen op en nog meer ruimte voor Habo op. In het tweede gedeelte van de tweede helft liet Habo de teugels wat meer vieren en
werden alle spelers speelminuten gegund. Habo behield haar ruime voorsprong en voor hen kwam de zege dan ook niet meer in gevaar. De wedstrijd zou uiteindelijk afgesloten
worden met een 32-24 eindstand.

Het Boekelse publiek had genoten en voor Habo was het een resultaat waar met tevredenheid op teruggekeken kon worden. Door deze overwinning stijgt Habo naar de 6e
plaats. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd en gaat Habo op bezoek in Schiedam bij DWS. Zij zijn nog ongeslagen en staan momenteel 2e op de ranglijst. Habo kan dus
haar borst natmaken en hopelijk kan het de huidige vorm ook doortrekken naar deze wedstrijd.