We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag

donderdag 14 oktober 2021 door

Handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag

Op een stuk landbouwgrond gelegen aan de putakker- een gebied aan de rand van gemeente Boekel, in Huize Padua – wordt een nieuw stuk natuur aangelegd. Tijdens de Nationale Natuurwerkdag op 6 november 2021 wordt gestart met de aanleg. U kunt helpen door uw handen mee uit de mouwen te steken!

Peelrandbreuk
Over het perceel loopt de peelrandbreuk en dit is ook duidelijk zichtbaar in het hoogteverschil van het perceel. Met de aanleg van het nieuwe stuk natuur wordt rekening gehouden met die breuk door te kiezen voor geschikte beplanting met inheemse soorten, door de aanleg van een droge en een natte poel. Het geheel sluit straks mooi aan op het bestaande natuurgebied van de Specht in Handel.

Natuurwerkdag 6 november
Op de locatie gaan we in groepjes de boompjes en struikjes alvast planten, zodat ze in de koele herfst- en winterperiode de tijd krijgen om in de grond te wortelen. Vele handen maken licht werk en ondertussen krijgt u uitleg over de Peelrandbreuk. Trek goede werkschoenen aan en neem een schep mee. Voor koffie/thee en een lunch wordt natuurlijk gezorgd. Helpt u mee?

Aanmelden kan via:
https://www.natuurwerkdag.nl/klus/de-perekker/2021-11-06.