We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Helmi Maas neemt afscheid van KC Cornelius, na 44 jaar onderwijs in de gemeente Boekel

vrijdag 24 juli 2020 door

Helmi Maas neemt afscheid van KC Cornelius, na 44 jaar onderwijs in de gemeente Boekel

Het prettige van Boekel en Venhorst vind ik de verbondenheid en de betrokkenheid bij het onderwijs. Vanuit de ouders, de gemeente, de verenigingen en vele vrijwilligers. Samen er de schouders onderzetten, op een daadkrachtige en informele manier. Dat past bij Boekel en Venhorst én past bij mij,” aldus Helmi Maas

Na 5 jaar neemt Helmi afscheid van KC Cornelius uit Venhorst en daarmee ook van 44 jaar onderwijs in de gemeente Boekel. In 1976 gestart op de Bernadettekleuterschool; vanaf 1979 als hoofdleidster op de Kleine Wieken; met Piet vd Rijdt op de Jonge Wieken een tweehoofdige schoolleiding vormend vanaf 1985; in 2003 directeur van KC Octopus en vanaf 2015 directeur op KC Cornelius. Ruim 4 decennia verbonden aan en met het onderwijs in Boekel en Venhorst.

Met gemengde gevoelens gaat ze KC Cornelius nu verlaten en beginnen aan een nieuwe uitdaging binnen de stichting GOO waar ze de nieuwe teamleiders gaat coachen en daarnaast de rol van opleidingsfunctionaris op zich gaat nemen.

Voor zover je een carrière kunt plannen lag het steeds  in mijn bedoeling om tot mijn pensioengerechtigde leeftijd in Venhorst te werken. Het pakte echter anders uit,  enerzijds omdat ik de laatste twee jaar vanwege gezondheidsredenen grotendeels op de achtergrond heb moeten werken, anderzijds vanwege de wijzigingen op directieniveau die door de stichting GOO na de zomervakantie ingezet worden. Mijn nieuwe baan biedt me een goed perspectief, maar ik zal de Cornelius gaan missen! In de relatief korte tijd dat ik hier gewerkt heb is het echt “mijn” kindcentrum geworden.

Het fijne, professionele team, dat een grote inspanning levert om kinderen in de ontwikkeling te begeleiden en in hun kracht te zetten, dit met oog voor de capaciteiten en het welzijn van ieder kind.  Bovendien is het een gezellig, actief, no nonsens team dat er samen de schouders onderzet om alle kinderen van 0 tot 12 jaar een fijne opvang- en schooltijd te bieden.

Daarnaast kijk ik met veel plezier terug op de samenwerking met de ouders. De kindcentrumraad, die met een positief kritische houding een fijne gesprekspartner is, de actieve ouderraad die het team veel werk uit handen neemt en alle hulp- en werkgroepen die ons met raad en daad bijstaan. Maar zeker ook alle individuele hulp én de prettige persoonlijke contacten heb ik erg gewaardeerd.

Ik ben er trots op dat ik deel uit heb mogen maken van KC Cornelius en hier mijn steentje aan bij heb kunnen dragen. Voor de meeste ouders waarschijnlijk een doorsnee kindcentrum maar ik heb mogen ervaren dat KC Cornelius daar op allerlei gebied echt bovenuit steekt! In mijn nieuwe functie zal ik de Cornelius hopelijk nog vaak bezoeken en ben blij dat Walther Groenendaal samen met het team  de ingezette koers voort zal gaan zetten. Daar heb ik dan ook alle vertrouwen in!”

Met haar schat aan ervaring, haar bevlogenheid en haar gave om collega’s, ouders en kinderen in hun kracht te zetten heeft Helmi een flinke “kei” bijgedragen aan de ontwikkelingen van het kindcentrum. Dank je wel Helmi voor jouw inzet en betrokkenheid