We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

“Het knusse van de Mouthoeve hoort bij Nootkracht.”

zaterdag 27 november 2021 door

“Het knusse van de Mouthoeve hoort bij Nootkracht.”

Sinds de start van De Mouthoeve is Julia Bouman een vertrouwd gezicht achter de toonbank van de winkel Nootkracht. Met enthousiasme en passievol heeft de onderneemster een vaste klantenkring opgebouwd. Op 1 december bestaat de winkel 5 jaar.

Door Henny Bos

Julia’s (52) affectie met haar verkoopwaar is op een natuurlijke manier ontstaan. Manlief Arno verkoopt als Nootkracht, noten en gedroogde zuidvruchten bedrijf zijn producten op weekmarkten en bestaat inmiddels 50 jaar. Het ‘nootkracht’ virus sloeg bijna automatisch over bij de Boekelse. “Het was een spontane actie. We woonden toen aan de overkant en gingen regelmatig kijken bij de bouw van De Mouthoeve. Naast de markt kregen we zin om hier een notenwinkel te beginnen. Ik wilde eerst een webshop beginnen, maar die is nooit van de grond gekomen, door de goede aanloop en voldoende verkoop.” vertelt Julia, terwijl ze secuur een zakje luxe melange nootjes afweegt. 

Nootkracht  heeft vanaf de start met een breed assortiment van 120 soorten kunnen beginnen. Het Nootkracht bedrijf diende als fundament. “In het begin was het aftasten wat de klanten wilden. In deze regio zijn meer populair de pinda’s en vier soorten gekruide pinda’s. Terwijl Arno maar één soort pinda’s verkoopt.” vertelt de onderneemster. Door het dagelijkse vers branden van noten en pinda’s heeft ‘Nootkracht’ een grote klantenkring kunnen opbouwen. “De vaste klanten komen uit de regio, maar ook uit Tilburg, Schijndel en Helmond. Ze komen regelmatig ook op maat gemaakte verjaardagscadeautjes kopen. Noten zijn gezond met goede vetten en dagelijks een handje vol noten wordt aangeraden. Staat in de schijf van vijf.” aldus Julia glimlachend achter de toonbank. Tijdens de afgelopen jaren is Julia naar een grotere winkelruimte verkast. “Ik ben verhuisd van 28 m2 naar 60 m2.  Die uitbreiding voelde goed. De Mouthoeve heeft dat knusse, dat hoort bij mij en ook de producten.”

In week 48 (1 t/m 4 dec.)  zijn er vanwege het jubileum leuke acties in de winkel.

Nootkracht is van woensdag tot en met zaterdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur.