We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Huzarenstukjes Rutger van Herpenruiters duren voort

maandag 1 juli 2019 door

Huzarenstukjes Rutger van Herpenruiters duren voort

‘Wie iets wil bereiken, moet daarvoor werken terwijl anderen zich vermaken’. Deze uitspraak van de legendarische Sir Winston Churchill is zeker van toepassing op de leden van de Rutger van Herpenruiters. Zij bewogen zich ook afgelopen weekend weer in allerlei windstreken om de noeste trainingsarbeid om te zetten in aansprekende sportieve prestaties.

De verzengende hitte die voorspeld was, mocht daarbij de pret niet drukken en er viel weer een aantal adembenemende resultaten te noteren. De dressuurpaarden hadden afgelopen zondag de eer om in Grave aan te treden, om de voorlaatste wedstrijd in de selectiecyclus af te werken. Met twee vierde plaatsen wisten Sonja Meulenpas (Z2) en Priscilla Faas (ZZ-licht) het uitzicht op een afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen springlevend te houden. Mellanie Robben hield haar Imperious Black R buiten de selectiewedstrijd, maar nam wel deel aan de kür op muziek. Met een droomscore van 70,82%, wist ze in een sterk deelnemersveld de runner up positie voor zich op te eisen. Ook in de M2 waren er ereplaatsen te noteren voor Ingrid van Berlo (derde) en Els Boeijen (tweede). Mellanie deed in de L1 wel mee met Kira en scoorde daar een verdienstelijke derde plaats. Ze werd net voorbijgestreefd door Evy van Mensvoort, die met Wim de tweede stek voor zich opeiste.

Ook voor deze beide dames lonkt de afvaardiging naar Zijtaart nadrukkelijk. Geen onderdeel van het selectietraject, maar wel een belangwekkend evenement, was de finale van de Wetering Bodemtechniek Trophy 2019, dat zich ook tijdens het Hippisch Festijn Grave afspeelde. Deelname stond open voor hen die aanwezig waren bij de eerder gehouden drie springwedstrijden in Oss (april), Heeswijk Dinther (mei) en Grave (juni). Isabeau van Erp wist in de B-Klasse de overwinning van dit prestigieuze toernooi te veroveren en mocht daarbij een greep doen in de rijkelijk gevulde prijzenpot. Dat je niet aan selectiewedstrijden hoeft deel te nemen om succesvol te zijn, bewees ook een ander lid van onze vereniging. Op diezelfde dag, probeerde Caroline van Bladel namelijk zo’n 50 kilometer verderop in het pittoreske Asten (Heusden) een proef in het Z2 af te ronden, zonder daarbij gebruik te maken van een hulpje, dat de verschillende onderdelen van de proef luid en duidelijk voorleest. Op eigen kracht zo’n prestatie neerzetten valt nog niet altijd mee, zo moest zij ervaren. Dat geheugenverlies van alle leeftijden is, bleek wel toen Caroline daarbij een kleine miscommunicatie met zichzelf had en de proef derhalve niet geheel vlekkeloos verliep. Des te knapper was het dat ze desalniettemin met een score van ruim 63% alsnog met de overwinning aan de haal ging. Een dag eerder bewees onze eventing-troef Nikki Dekkers haar progressie op dit loodzware onderdeel. Ga er maar aanstaan. Op een en dezelfde dag een dressuurproef, een springparcours en een cross afleggen, is niet iedereen gegeven. De 16-jarige Landhorstse draait er haar hand niet voor om en begint zich steeds beter thuis te voelen op deze discipline, waarin ze dit jaar voor het eerst haar opwachting maakt. In Leende, bleef ze zowel op de cross als het springen foutloos. Met een score van 203,5 punten op het onderdeel dressuur eindigde ze overall op een knappe tweede plaats.

Ook afgelopen zaterdag, zorgden de Oranje-leeuwinnen voor een historische prestatie door zich te kwalificeren voor de halve finale van het WK. Onze Rutger van Herpen-welpjes deden daar in Grave met hun pony’s niet veel voor onder. Zo wist Anne van Lent (zie foto) haar veelbelovende optreden bij de middelgrote pony’s in de B-klasse te bekronen met een eclatante overwinning. Bij de iets grotere pony’s werd Kiki van der Wiel in diezelfde klasse tweede, maar pakte vervolgens wel de koppositie in het tussenklassement. Het beste bewaren we traditioneel voor het laatst, want de Rutger van Herpenruiters zijn ook al weer twee kringkampioenen rijker. Ondanks dat er nog een selectiewedstrijd in Volkel op het programma staat, zorgden Indy van den Broek en Sharon van der Velden, er via overwinningen in respectievelijk het L1 en Z hoogstpersoonlijk voor dat zij nu al niet meer bij te benen (laat staan in te halen) zijn voor de concurrentie. Hun afvaardiging naar de provinciale kampioenschappen zit daarmee uiteraard ook in de tas.

Benieuwd wie zich daar komend weekend nog bijvoegen, na het concours in Volkel, waar zowel pony’s als paarden in de disciplines dressuur en springen hun laatste wedstrijd afwerken? Raadpleeg daarvoor maandag deze site en je weet wie je moet feliciteren.