We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Identiteitsfraude? Ongewenste post door buurtapp Nextdoor

maandag 29 juli 2019 door

Identiteitsfraude? Ongewenste post door buurtapp Nextdoor

De laatste tijd krijgen diverse inwoners van Boekel per post een brief die deelname aan de app Nextdoor zou moeten stimuleren. Eerder is dit ook vastgesteld in andere gemeenten in Nederland.

De brief, volgens het (gedrukte) poststempel verstuurd uit Berkel en Rodenrijs (omgeving Rotterdam) wordt zogenaamd verstuurd uit naam van een buurtbewoner van de buurt waarin de brief bezorgd is. Dit om het vertrouwen van de inwoners te wekken. Dit is niet daadwerkelijk vanuit deze persoon verstuurd.

Bij aanmelding bij deze app is Nextdoor in het bezit van uw persoonsgegevens, deze gegevens gebruiken zij voor promotionele doeleinden.

Aanvulling:

Inboekel beweert (nog) niet dat de Nextdoor app gevaarlijk is. Wat de app van Nextdoor wel doet is o.a. (ongevraagd) uit naam van de geregistreerde post versturen naar mensen in de buurt. Dit wordt niet (duidelijk) gecommuniceerd naar de gebruiker en kan daarom voor veel verwarring zorgen. Dit artikel biedt nog meer inzicht in de app van Nextdoor en zorgt bij ons voor nog meer vraagtekens bij de veiligheidseisen van deze app.