We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Imponerende ‘sister acts’ van Isabeau, Fleur en Britt van Erp in Overasselt

maandag 21 januari 2019 door

Imponerende ‘sister acts’ van Isabeau, Fleur en Britt van Erp in Overasselt

We kennen de term uit het tennis waar de zussen Serena en Venus Williams elkaar in het circuit regelmatig als tegenstander tegenkomen en daar doorgaans een mooie show van maken.

Wat je ver haalt is ongetwijfeld lekker, maar in Boekel kennen we een stel meiden dat veelal tot iets vergelijkbaars in staat is. De goede verstaander heeft aan een half woord genoeg, waar we hebben het natuurlijk over de springtalenten van de familie van Erp, die zich ook in deze selectiecyclus weer nadrukkelijk lieten gelden. Bijzonder was dat ze elkaar afgelopen weekend in de verschillende klassen tegenkwamen en de prijzen gezusterlijk verdeelden. In Overasselt werd namelijk de laatste selectiewedstrijd bij het springen afgewikkeld voor zowel de pony’s als de paarden. Op zaterdag hadden we, alvorens de van Erp-show zich ontrolde, nog twee andere kanshebbers aan de start. Sharon van der Velden, die zich dit jaar voor het eerst aan het springen waagde, bleef deze keer op een 12e plaats steken, maar mag door haar voorgaande prestaties toch naar Schijndel afrijden om zich te meten met de concullega’s uit andere kringen. Dat genoegen smaakte ook Mirte van Mensvoort, die met een 6e plaats in de M-klasse ook ruim voldoende punten bij elkaar sprokkelde voor de regionale kampioenschappen.

Fleur van Erp (zie foto) diste alvast een smakelijk voorgerecht op door in de klasse ZZ de overwinning te grijpen en tevens het kringkampioenschap voor zich op te eisen. De zondag, toen de paarden hun opwachting mochten maken, bevatte vervolgens het voortreffelijke hoofdgerecht en een excellent dessert, althans waar het de prestaties van onze springkanonnen betreft. In de B klasse kwamen Britt en Isabeau tegen elkaar in de ring en die maakten er een bloedstollend gevecht van. Waar Isabeau, de overwinning deze keer aan Britt moest laten, wist zij met haar vierde plaats uiteindelijk gemakkelijk het kringkampioenschap in haar zak te steken. Mooi was ook de strijd tussen Fleur en Britt in de klasse Z. Waar Fleur met een tweede plaats haar tweede kringkampioenschap van het weekend luister bij zette, wist Britt in haar kielzog te blijven en met een uitstekende derde plaats haar ticket voor de Brabantse Kampioenschappen veilig te stellen. Tussen al dit geweld zouden wij bijna vergeten dat de dames ook nog in de klasse M (Britt) en L (Fleur) een startbewijs voor Schijndel mochten ophalen.

Dat laatste lukte ook ons nieuwe lid Silke van Boxtel. De schoonheidsspecialiste uit Boekel, mag proberen Fleur van Erp in de L-klasse het sportieve vuur aan de schenen te leggen. Met het opmaken van de balans overheerst tevredenheid, nu de Rutger van Herpenruiters zich de komende weken bij de verschillende edities van de Brabantse kampioenschappen met een flinke afvaardiging mag meten met de rest van de provincie. Afwachten is het enige wat we kunnen, maar ongetwijfeld zullen we op dat hogere niveau ook om de prijzen mee gaan doen.