We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Indy van den Broek verrast jarige moeder in Heeswijk Dinther

maandag 27 mei 2019 door

Indy van den Broek verrast jarige moeder in Heeswijk Dinther

‘Een, twee, drie vier, komt er nog wat van’, is het begin van een uitroep die vooral van toepassing is op de ongeduldige personen onder ons. Bij de Rutger van Herpenruiters hoef je echter niet lang te wachten op positieve prestaties. Sterker nog, de in de beginzin genoemde getallen waren nu juist de meest in het oog springende resultaten die onze vereniging zaterdag bij de paarden boekte, tijdens de derde selectiewedstrijd in Heeswijk Dinther.

De overwinning kwam op naam van Sonja Meulepas, die in een positieve flow lijkt te zitten. ‘Drie, twee, één en go’ lijkt ze tegen zichzelf te hebben gezegd, want na eerdere podiumplaatsen in Mariaheide (derde) en St. Anthonis (tweede), ging ze er in het Z2, een klasse, die wordt gedomineerd door professionele ruiters, met de overwinning vandoor. Dat veroorzaakt wel een klein probleempje in Huize Meulepas, nu de vakantie, die al is geboekt, samenvalt met het Brabants Kampioenschap. ‘Dat het gezin zonder mij vertrekt, is geen optie, dus moeten we aan de KNHS maar vragen of ze die wedstrijd willen verzetten’ zo grapte Sonja na afloop met de beker in de hand.

Wie ook een goede kans maakt op afvaardiging is Els Boeijen, die zich ondanks materiaalpech bij haar paard (hoefijzer) en een daardoor noodzakelijke pitstop op tijd wist te herpakken. Met een onberispelijke proef bemachtigde ze opnieuw een tweede plaats in het M2. Bij afwezigheid van haar clubgenote Evy van Mensvoort, die zichzelf blesseerde bij het omkleden (het kan echt!), wist Mellanie Robben met Kira een derde plaats te behalen en daardoor op te schuiven naar een tweede plaats in het tussenklassement van de L1. Het slotakkoord werd verzorgd door Priscilla Faas, die in het ZZ-licht met een vierde plaats, net achter haar eigen clubtrainer Stijn Bruisten finishte en zich knap handhaafde op een toppositie in de voorlopige rangschikking.

Weerkundig zal het wel niet kloppen, maar in het zonovergoten Heeswijk-Dinther regende het een dag later ook weer prijzen. Zondag was het namelijk de beurt aan onze ponyruiters, die ook opgingen voor hun derde selectieproef. Met een uitgekiend beleid, gericht op het bieden van goede faciliteiten aan de jeugd, ontwikkelen de Rutger van Herpenruiters zich tot dé hippische vereniging voor Boekel en omstreken. Het gaat daarbij niet alleen om prestaties, maar het is wel mooi te zien dat naast het plezier de inspanningen zich vertalen in goede resultaten. Maar liefst drie van onze jeugdige talenten bekleden op dit moment de koppositie in de tussenstand voor afvaardiging naar Zijtaart. Toeval of niet, dat waren ook degenen die zich tot winnaar kroonden gisteren.

Dat Indy van den Broek (zie foto) er persoonlijk voor zorgde dat het verjaardagsfeest van Agnes pas in de avonduren kon worden gevierd, werd haar gemakkelijk vergeven. Een surprise in de vorm van een tweede plaats met C-pony Winnetou, was daarvoor eigenlijk al voldoende, maar een nieuwe overwinning met de iets grotere Anjershof All-in One, ook in de klasse L1, zorgde natuurlijk voor slagroom op de feestelijke taart.

Een galavoorstelling werd verzorgd door Sharon van der Velden. Daarbij doelen we dan niet op het eindfeest dat afgelopen week (ook voor haar) werd wordt gehouden als toetje voor afstuderende middelbare scholieren, maar haar optreden in het Z. Met Sil boekte ze een nieuwe overwinning en een winstpunt. Jilles Timmers, de derde topper in dit rijtje, rijgt de zeges aan elkaar met Demi Beau in het L2. Met drie opeenvolgende eerste plaatsen lijkt hij ongenaakbaar op weg naar het kringkampioenschap. Kansrijk voor een optreden tijdens de regionale kampioenschappen eind juli zijn overigens nog veel andere jeugdige amazones, die er met ereplaatsen vandoor gingen.

Zo overtrof Sophie Rosbender zichzelf met een topscore van liefst 199, dat haar een vierde plaats en twee winstpunten bracht in de B. Anne van Lent, ging met slechts een half puntje minder in haar kielzog naar de vijfde plaats in diezelfde klasse. Kiki van de Wiel, wist in een veld van meer dan 20 deelnemers als zevende te eindigen bij de D-pony’s (klasse B) en handhaafde zich daarmee ook in de top van het klassement. Vanwege een feestdag en het daarop aansluitende lange weekend zijn er dan geen (selectie)wedstrijden gepland, maar als onze leden de Hemelvaart niet al te letterlijk nemen, kunt u over veertien dagen hier opnieuw een verslag tegemoet zien van onze lotgevallen tijdens de tot nu toe zeer voorspoedig verlopen selectiecyclus.