We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Indy van den Broek vindt haar dressuurdraai in hogere klasse

maandag 15 april 2019 door

Indy van den Broek vindt haar dressuurdraai in hogere klasse

Voor de tweede achtereenvolgende week togen enkele van onze leden naar de gezellige manege Olympic te Uden, waar de immer actieve eigenaresse Ans Meulendijks er weer alles aan had gedaan om het de dressuur-enthousiastelingen naar hun zin te maken.

Met 120 deelnemende ruiters en amazones was er sprake van een goed deelnemersveld en sterke concurrentie voor de leden van de Rutger van Herpenruiters. Bij de pony’s kwamen de zusjes Rosbender aan de start. In de beginnersklasse lieten Lisa en Sophie zien dat ze al op jonge leeftijd met het nodige gevoel de pony’s door de proef heen kunnen leiden. Als je dan ook nog een mooie beoordeling krijgt van de jury, is je dag gegarandeerd goed. Lisa behaalde een vierde plaats en is hard op weg om structureel promotiepunten te gaan pakken. Haar oudere zus Sophie, mocht het genoegen smaken een tweede prijs binnen te halen, slechts een puntje achter de uiteindelijke winnares, en door de score van 184,5 was ze ook weer een winstpunt rijker. Priscilla Faas mag dan wel lid zijn van de Boekelse Rutger van Herpenruiters, Uden voelt voor haar toch altijd wel een beetje als een thuiswedstrijd, omdat haar paard Casanova daar bij Ans op stal staat. Niet verwonderlijks dus, dat Priscilla daar op haar gemak is en afgelopen weekend prestatief uit haar slof schoot. Nog maar net actief in de klasse ZZ-licht ging ze er zondag met een eerste en tweede prijs vandoor. En passant verdrievoudigde ze haar aantal promotiepunten. Waar vorige week nog een schuchter begin gemaakt werd met een enkel winstpunt, voegde ze er door de behaalde scores nu direct twee aan toe. De regiotraining van de KNHS waarvoor Priscilla zich afgelopen dit najaar kwalificeerde, lijkt daadwerkelijk zijn vruchten af te gaan werpen. Ze zit nog op de lagere school, maar bij het dressuren begint het steeds meer op hogeschool te lijken. Dan hebben we het natuurlijk over Indy van den Broek (zie foto).

De jeugdige amazone maakte, vorige week in Uden met haar pony nog een schuchter debuut in de L1, dat desondanks wel haar eerste winstpunt bracht alsmede een verdienstelijke vierde plaats. Een week later lijkt ze haar hippische carrière al in een hoger versnelling te hebben geplaatst. Afgereisd naar Boxtel nam ze het op tegen een aantal leeftijdsgenoten uit de regio en het resultaat mocht er zijn. Een score van 192,5 was al bijna genoeg voor twee winstpunten, maar wellicht genoot Indy er toch nog meer van dat ze haar eerste overwinning in deze klasse op haar palmares kon bijschrijven. Natuurlijk maakt dat nieuwsgierig naar hoe ze zich in de selectiewedstrijden gaat houden, maar als haar ontwikkeling zich op deze manier voortzet, dan hebben we daar alle vertrouwen in. In weer een andere plaats, namelijk Overloon, kwamen we Caroline van Bladel tegen. Die bekroonde haar afscheidstournee in de Z1 met een prachtige eerste plaats. Ook haar scores van 207 en 220,5 punten toonde aan dat ze met een gerust hart de overstap naar de Z2 kan gaan maken. Niet alleen zij, maar ook haar paard Exantos lijkt daar meer dan klaar voor te zijn. Mooi dat ze naast gezin, werk en paardrijden, het ook nog kan opbrengen de Rutger van Herpenruiters als bestuurslid bij te staan. ‘Geen probleem’, zoals ze zelf zegt. ‘Als ik zie wat we de afgelopen jaren tot stand hebben gebracht, dan stemt me dat meer dan tevreden. Natuurlijk moet ook ik woekeren met mijn tijd, maar ik zie tegelijkertijd hoe de leden onze inspanningen waarderen. Daarnaast zijn verenigingen in de regio positief verbaasd over hoe we binnen een zo kleine gemeenschap als Boekel de Rutger van Herpenruiters weer tot bloei hebben gebracht. Daar wil je natuurlijk bij horen en als ik de verdere groei kan ondersteunen, dan doe ik dat graag’, zo concludeert zij.