We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Informatie over vuurwerk 2020

woensdag 23 december 2020 door

Het coronavirus heeft dit jaar een grote impact gehad. Ook de jaarwisseling is dit jaar anders. De overheid besloot om vuurwerk te verbieden. We begrijpen dat het verbod teleurstellend is voor liefhebbers van vuurwerk. Maar het is nodig om extra druk door vuurwerkletsel op de al zwaar belaste zorg te voorkomen.  

Overlastlijn vuurwerk
Toch (vuurwerk)overlast? Meld dit dan aan de telefoonlijn van de boa’s via 06-19266385. De overlastlijn is bereikbaar van 17 december 2020 tot en met 30 december 2020 13:30 – 22:00 uur en op 31 december 2020 van 9:00 – 17:30 uur. Buiten deze tijden kunt u het best 0900-8844 bellen.

Preventieve controles
Wilt u locaties doorgeven voor preventieve controles dan kunt u deze melden door te mailen naar info@buurtpreventieboekel.nl. Vermeld daarbij om welke locatie het gaat en op welk tijdstip het vuurwerk werd afgestoken. Buurtpreventie Boekel brengt alle meldingen in kaart. Zo kunnen we zien op welk tijdstip en waar er veel overlast is. Op basis van die gegevens kunnen de loopgroepen, boa’s en politie deze overlastplekken vaker bezoeken.  

Fop- en schertsvuurwerk afsteken mag wel
Het vuurwerkverbod geldt niet voor fop- en schertsvuurwerk (categorie F1-vuurwerk). Fop- en schertsvuurwerk afsteken (categorie F1-vuurwerk) zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes mag wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gekocht en gebruikt. 

Informatie over vuurwerk 2020