We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Inschrijving rommelmarkt Rutger van Herpenruiters gestart

maandag 14 oktober 2019 door

Inschrijving rommelmarkt Rutger van Herpenruiters gestart

Er is ongetwijfeld het hele jaar naar uitgekeken en inderdaad het is bijna zover… Op 27 oktober a.s. houdt onze bloeiende hippische vereniging opnieuw haar traditionele rommelmarkt. Een terugkerend festijn waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten om hun gewenste slag te slaan.

Altijd weer grappig om te zien, dat hetgeen iemand kwijt wil, juist de droomaankoop is van een ander, die al tijden lang op zoek is naar zoiets. Wie de beste plaatsen wil reserveren, belt dus snel Mieke Donkers, op 0492 – 320373 (na 18.00 uur) die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor de organisatie van deze vlooienmarkt. De investering is gemakkelijk terug te verdienen, want voor een kraam hoeft slechts € 10 te worden neergeteld, terwijl een vloerplaats al te verkrijgen is voor een luttele € 7,50. Snel reagerend dus, want ‘op = op’ en ‘vol = vol’.

Ook bezoekers zetten natuurlijk de laatste zondag van de maand oktober in hun agenda, want een bezoekje aan onze manege aan de Statenweg te Boekel, die voor die gelegenheid is omgebouwd tot een heuse beurszaal, is zeker de moeite waard.

Terwijl het bestuur druk bezig is met de organisatie van dit evenement, concentreren onze leden zich op hun ‘core business’: het rijden van wedstrijden in de regio om een afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen in de wacht te slepen. Dat hen dat doorgaans goed afgaat, is algemeen bekend, maar bij de start van het nieuwe seizoen is het altijd maar weer afwachten, hoe men er zelf voor staat en wat de concurrentie doet.

Vorige week gaven de springruiters al een voorproefje van hun kwaliteiten door een overwinning en twee ereplaatsen in de wacht te slepen. Die zege was voor Isabeau van Erp, die met Pearl JB in de B-klasse weer eens ongenaakbaar was. Ook Silke van Boxtel liet in de L-klasse van zich horen, want haar vijfde plaats in een druk en kwalitatief sterk veld mocht er ook zijn. Britt van Erp, zorgde er met een achtste stek voor, dat ook zij een goede uitgangspositie veroverde voor het vervolg van de selectiecyclus. Afgelopen weekend was het dan de beurt aan de dressuurpaarden om een proeve van bekwaamheid af te leggen. In Nistelrode was het te doen deze keer en ook hier waren de successen niet van de lucht.

Nikki Dekkers uit Landhorst (zie foto) zorgde voor een primeur door in de B-klasse met een monsterscore van 229,5 punten te concurrentie te verbrijzelen en er dus met de eerste plaats vandoor te gaan. De 17-jarige HBO-studente behaalde daarmee een dubbelslag, want het vorig weekend behaalde ze op haar eigenlijke specialisme (eventing, een combinatie van dressuur, springen en cross) een spectaculaire overwinning in IJsselstein.

Een klasse hoger was het ook raak voor Evy van Mensvoort, die met haar Wim een fraaie runner up positie behaalde en zich daarmee in de top van het tussenklassement nestelde. Overwerken, dat deed Mellanie Robben, door verdeeld over twee dagen met maar liefst drie paarden aan de start te verschijnen. De ambitieuze ‘veelvraat’ uit Venhorst, deed wat van haar verwacht mocht worden. In de L2 viel ze met Kira juist in de prijzen (5e) en met Jive R eindigde ze als elfde. In de koningsklasse (Z1) wist ze met Imperious Black een zesde plaats te scoren. Drie op een rij, dat genoegen smaakte Sonja Meulepas in het Z2. In het dagelijks leven Food Safety Expert R&D, inderdaad een hele mond vol, rijgt ze met haar hippische hobby inmiddels de zeges aaneen. Twee overwinningen boekte ze al als voorbereiding op het selectietraject en in Nistelrode zette ze de voorlopige kroon op het werk door opnieuw als eerste te eindigen. In de komende wedstrijden mag ze proberen haar koppositie te verdedigen en gezien de vooruitgang in de afgelopen tijd, hebben we daar alle vertrouwen in.

Ook Ingrid van Berlo en Priscilla Faas deden met een vijfde plaats in respectievelijk het M2 en de klasse ZZ-licht goede zaken om uiteindelijk een afvaardiging naar het Brabants Kampioenschap, volgend jaar januari in Zijtaart, veilig te stellen.