We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

OBS Uilenspiegel voor Stichting Sama

dinsdag 15 december 2020 door

OBS Uilenspiegel voor Stichting Sama

Op maandag 7 december is op twee scholen de actie ‘Samen voor Sama’ gestart. Een hele mooie actie met als doel dat Nederlandse schoolkinderen, door samen te werken, bijdragen aan onderwijs aan de armste kinderen in Gambia. Ook de Boekelse basisschool OBS Uilenspiegel doet aan deze actie mee.

Samen voor Sama is een initiatief van de scholen, in samenwerking met Stichting Sama. Stichting Sama is begin 2020 opgericht nadat enkele bestuursleden met eigen ogen hebben kunnen zien dat hulp hard nodig is.

Stichting Sama heeft als doel een betere toekomst te realiseren door middel van het organiseren van goed onderwijs. Daarmee doorbreken ze de cirkel van armoede voor kinderen en families in Afrika. Zie voor meer informatie de website.

Gedurende de actie ‘Samen voor Sama’ komt er in iedere klas een bananendoos te staan die de kinderen vullen met producten. Denk hierbij aan schoolspullen zoals een rugzakje, schriften en potloden, verzorgingsspullen zoals zeep, tandenborstels en maandverband en overige spullen die ze in Gambia goed kunnen gebruiken zoals kaarsen, ledverlichting, batterijen, EHBO-spullen en schoenen.

Naast het vullen van deze dozen, gaan de kinderen samenwerken om het geld bij elkaar te verzamelen dat nodig is voor het verzenden van de dozen.

Samen voor Sama duurt nog tot 18 december, waarna de prachtig versierde en gevulde dozen op transport gaan.