We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Jeanne: “Stem Gemeenschapsbelang voor een zelfstandige en zelfbewuste gemeente!”

dinsdag 8 maart 2022 door

Jeanne: “Stem Gemeenschapsbelang voor een zelfstandige en zelfbewuste gemeente!”

Gemeenschapsbelang Venhorst – Boekel stelt u voor aan: onze lijsttrekker, Jeanne van Eert!

Jeanne is 54 jaar, geboren in Veghel, getrouwd met René en woont sinds 1991 in Venhorst. Samen hebben zij drie, inmiddels volwassen kinderen. Ze stelt zich hier aan u voor:

“Sinds 2009 ben ik politiek actief en vanaf 2010 ben ik gemeenteraadslid namens Gemeenschapsbelang. In Venhorst heb ik met een aantal vrijwilligers de Pionier opgezet, een mooi burgerinitiatief met dagactiviteiten voor ouderen. Ook ben ik vrijwilliger bij de Zorgwerkgroep van Leefbaar Venhorst. Sinds april 2021 ben ik ledenraadslid bij de Rabobank, het is mijn missie om het coöperatieve gedachtengoed uit te dragen. Ook ben ik deelnemer aan het overleg van Padua Rondom. Dit overleg is in het leven geroepen door Huize Padua om met omwonenden in contact te komen zodat we ontwikkelingen en signalen met elkaar kunnen bespreken.”

Wat doe je voor de kost en waarmee breng je je vrije tijd door?
“Ik werk sinds 1984 in de zorg. Momenteel zet ik mijn ervaring in als adviseur. Ik adviseer zorgorganisaties bij het verbeteren van hun zorg- en dienstverlening en hoe zorgtechnologie hierbij kan ondersteunen. In mijn vrije tijd wandel ik graag. Ik heb inmiddels vier keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en samen met familieleden zijn we begonnen met het Pieterpad. Verder luister ik graag naar muziek en houd ik van een feestje of festival waar gedanst kan worden.”

Wat maakt Boekel/Venhorst speciaal?
“De gemoedelijke mentaliteit, saamhorigheid en het dorpse karakter. Het is een fijne plek om op te groeien en een fijne plek om oud te worden. Er zijn veel mooie plekken in onze gemeente. Maar het dorpsplein in Venhorst vind ik vanuit historisch perspectief mooi omdat de karakteristieke gebouwen en de Kei rondom het plein voor mij symbool staan voor de noeste arbeid en ontginning van Venhorst door de Pioniers. Zij hebben hard gewerkt om een dorp letterlijk uit de Peel te trekken. Deze symboliek sluit aan bij mijn pioniersgeest, ‘out of the box’ denken en als het nodig is, tegen de ‘stroom’ in roeien om iets van de grond te krijgen.”

Welke karaktereigenschap typeert jou?
“Ik ben maatschappelijk betrokken en kritisch. Verantwoordelijkheid nemen en rechtvaardig zijn, daar ga ik voor! Deze karaktereigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ik de politiek in ben gegaan.”
“Mijn motto is dat als je vindt dat er iets moet veranderen, dan moet je niet aan de zijlijn blijven staan en verwachten dat anderen dat oplossen, maar zelf de schouders eronder zetten. Inmiddels ben ik 12 jaar gemeenteraadslid namens Gemeenschapsbelang en ik wil me de komende jaren met dezelfde betrokkenheid inzetten als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad.”

“Mijn visie is dat het voor de leefbaarheid van onze kernen van cruciaal belang is ervoor te zorgen dat er voldoende passende woningen en kwalitatieve voorzieningen moeten zijn om inwoners en gezinnen aan onze dorpskernen te (blijven) binden. Zorgen dat de voorzieningen op gebied van zorg, welzijn, sport- cultuur, boodschappen, educatie op orde blijven. Er op blijven hameren dat openbaar vervoer voor onze gemeente behouden moet blijven en dat onze wegen, fiets- en wandelpaden in goede staat zijn. Verder blijf ik me inzetten voor een gezonde en groene leefomgeving. Het is inmiddels bekend hoe belangrijk dat is voor de volksgezondheid.”

“Ik heb me aangesloten bij Gemeenschapsbelang omdat zij als geen ander de belangen van Venhorst vertegenwoordigt en dit nog steeds als geen ander met verve doet. Maar het mooie van Gemeenschapsbelang is dat zij met evenveel verve en betrokkenheid de signalen en belangen van de inwoners uit Boekel en Huize Padua oppakt. Gemeenschapsbelang heeft zich door de jaren ontwikkelt tot een partij die met recht kan zeggen dat ze zich inzet voor alle inwoners in alle dorpskernen. Iedereen is voor ons gelijk. Iedereen mag er zijn en meedoen, bij zo’n partij voel ik me thuis. Een partij die er voor iedereen is, voor iedereen benaderbaar is en die vanuit gezond verstand ergens de schouders onder durft te zetten om iets te realiseren. Een partij die onrecht aan de orde durft te stellen en verder denkt dan de korte termijn.”

Zelfstandige en zelfbewuste gemeente
“Vanuit deze betrokkenheid en verantwoordelijkheid zet ik mij samen met onze fractie in voor het behoud van de zelfstandigheid van onze gemeente. Dit doen we met een lange termijn visie en daadkracht. Als volksvertegenwoordigers durven wij kritisch te zijn en onderwerpen op respectvolle wijze aan de orde te stellen. Dit allemaal ten behoeve van het gemeenschappelijk belang.  Voor de komende periode zetten we ons naast het behoud van een zelfstandige en zelfbewuste gemeente, vooral in op de speerpunten Welbevinden, Verkeersveiligheid en bereikbaarheid, Bouwen en wonen en Duurzaam en toekomstbestendig.”

“Gemeenschapsbelang wil dat ieders stem gehoord kan worden. Dat burgers, vrijwilligers, verenigingen, organisaties, ondernemers, maatschappelijke geledingen en belangenverenigingen zich uitgenodigd voelen om van zich te laten horen. Samen kunnen zijn we een zelfbewuste gemeente zijn die zelfstandig kan blijven. Daarom wil ik uw volksvertegenwoordiger zijn.”

Doen jullie mee? Laat uw stem niet verloren gaan.

Stem Gemeenschapsbelang Venhorst – Boekel!