We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Katholiek Vrouwen Gilde 60 jaar

zaterdag 5 september 2020 door

Katholiek Vrouwen Gilde 60 jaar

Een inspiratiebron voor vrouwen en plaats voor ontmoeting, ontplooiing en ontspanning. Sinds 1960 is het KVG actief voor alle vrouwen van Boekel. Vroeger natuurlijk met andere activiteiten als de laatste jaren, steeds bij de tijd!

Het bestuur bestaat uit zes personen. Zij zetten zich al jaren voluit in om de leden een mooi seizoen voor te schotelen met vieringen, presentaties, excursies, gym, bloemstuk maken, kienen voor een goed doel, kookavond en jeu de boules-avond. Af en toe een voordracht door een eigen lid of een dagreis. Op de lezingen zijn introducés welkom, zowel mannen als vrouwen. Bijna iedere maand 2 activiteiten!!

We werken met verschillende werkgroepen ter ondersteuning van het bestuur. De Liturgiegroep verzorgt de woorddiensten bij de start en afsluiting van het seizoen en de kerstviering. Met goede teksten en mooie muziek. De Sinterklaasgroep verzorgt iedere 2 jaar een sinterklaasavond, waarbij je op een speelse manier cadeautjes kunt “verdienen”. De fietsgroep zet twee keer per jaar een fietsroute uit. De avondfietstocht in de omgeving met steeds verrassende paden en in de pauze een beschuit met aardbeien, de dag fietstocht is verder weg met een leuke en vaak leerzame excursie.

Internationale Vrouwendag vieren we in maart met een feestelijke avond, die gelukkig druk bezocht wordt door veel Boekelse vrouwen. De opbrengst van de kienavond gaat elk jaar naar een goed doel. Mensen in Nood staat steeds klaar om gedragen kleding in ontvangst te nemen. We hebben ook een Postgroep die, in een route dicht bij eigen huis, speciale uitnodigingen en ons Gildenieuws rondbrengen.

Ook is er een Gymgroep die ook toegankelijk is voor niet-leden, met speciale beweeglessen die iedereen lenig en fit houdt. Bij de Leesclub leest en bespreekt men literaire boeken. Er zijn ook belangrijke contacten met Regionale Vrouwengilden uit de regio de Kempen en de Peel en regio Den Bosch voor informatie-uitwisselingen en ideeën.

Jammer genoeg is de dag van de Provinciale Vrouwenraad met zeer uitgebreide en interessante lezingen gestopt.

Op dinsdag 15 september vieren we met alle leden ons 60 jarig jubileumfeest!

Daarna, op dinsdagavond 22 september komt er een Algemene Leden Vergadering.

Het bestuur heeft aangegeven dat ze na vele jaren, stoppen met het leidinggeven aan deze mooie vereniging. Er zijn geen nieuwe bestuursleden die het stokje willen overnemen, dat betekent dat we gaan stoppen met ons Gilde.