We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

KennisCafé: Ecodorp Boekel en de duurzame werelddoelen in actie

dinsdag 21 mei 2019 door

KennisCafé: Ecodorp Boekel en de duurzame werelddoelen in actie

Ad Vlems, voorzitter van Ecodorp Boekel, spreekt gepassioneerd over Ecodorp en de duurzame werelddoelen. Vlems vertelt zijn inspirerende verhaal op dinsdag 25 juni van 19.30 tot 21.00 uur tijdens het KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden.

De lezing is gratis en vindt plaats bij lunchroom Nia Domo in Boekel. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek. Tijdens zijn verhaal vertelt Ad Vlems over hun bouwplannen. Met kleinschalige en betaalbare oplossingen kan Ecodorp Boekel in 2020 al laten zien dat duurzaam wonen en leven mogelijk is voor iedereen die ervoor openstaat. De VN heeft 17 duurzame werelddoelen beschreven om de wereld in 2030 een stuk mooier te krijgen. Ecodorp Boekel heeft deze doelen omarmd en werkt aan alle 17 doelen. Dit doen zij met de bouw van 30 klimaatadaptieve woningen, de voedseltuin, het Kennis- en Educatiecentrum en de groene woonomgeving. Op een duurzame wijze gaan zij in hun levensbehoeften voorzien; met eigen voedselvoorziening, energievoorziening en drinkwatervoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen.