We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

KennisCafé: Hersenhonger & Hartzeer – ervaringen met hoogbegaafdheid

vrijdag 27 september 2019 door

KennisCafé: Hersenhonger & Hartzeer – ervaringen met hoogbegaafdheid

Donderdag 24 oktober van 19.30 – 21.00 uur geeft Jantine van den Boom een lezing over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Jantine vertelt haar verhaal tijdens het KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden.

Jantine van den Boom neemt je mee in een open en nieuwsgierige ontdekkingstocht naar wat het betekent om hoogbegaafd te zijn. Hoe deze eigenschap je persoonlijke leven, je werk en je relaties met andere mensen kleurt. Jantine put uit haar eigen ervaring als hoogbegaafd mens, als moeder van een hoogbegaafde zoon en als coach die graag werkt met sneldenkende slimmeriken. Zijn hoogbegaafden per definitie superslimme nerds met een gebrek aan sociale vermogens? Strebers die alles beter weten? Toptalenten die zonder al te veel moeite alles kunnen wat ze maar willen? Er leven veel vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid. En even zovele definities. Veel hoogbegaafden zijn bang om arrogant over te komen, en lopen niet graag te koop met hun talenten. Net als iedere eigenschap, heeft hoogbegaafdheid zijn kwaliteiten én zijn valkuilen. Deze valkuilen kunnen leiden tot communicatieproblemen, conflicten, burn-out en zelfs depressie. Hoe kun je je hoogbegaafde kwaliteiten nou slim inzetten en aan de goede kant van de lijn blijven, zodat de balans niet doorslaat? Hoe verbind je verstand en gevoel, en welke rol speelt hoogsensitiviteit hierbij?

De lezing is gratis en vindt plaats bij Lunchroom Nia Domo in Boekel. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.