We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

KennisCafé: Nieuwe donorwet

dinsdag 18 februari 2020 door

KennisCafé: Nieuwe donorwet

Op donderdag 2 april presenteert Bibliotheek De Lage Beemden een KennisCafé over de nieuwe donorwet die 1 juli 2020 van kracht wordt. Spreker van dit KennisCafé is Cor van der Schans uit Sprang-Capelle.

Cor werd gered dankzij een donorhart. Hij is nu actief als voorlichter over orgaandonatie. Praten over orgaandonatie na de dood is voor veel mensen erg ingrijpend en zelfs eng. Toch is het verstandig om er samen over te praten en eventuele beslissingen vast te leggen. Over orgaandonatie bestaan veel misverstanden.
Voor de pauze geeft Cor informatie en deelt hij feiten en fabels over donatie en transplantatie. Na de pauze vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. In 2000 was de 45-jarige Cor van der Schans druk bezig met zijn twee bedrijven, toen ineens alles was afgelopen. Cor vertelt: “Ik kreeg een hartaanval die niet werd onderkend. Als een hartspier een aantal uur geen zuurstof krijgt, sterft het hart af. Normaal gesproken ga je dan dood. Om medisch onverklaarbare redenen heb ik dat overleefd. Meteen was duidelijk dat ik alleen verder kon leven met een donorhart.” Omdat Cor nog te zwak was voor een transplantatie, kwam hij pas na een half jaar op de wachtlijst voor een nieuw hart. Hij woog toen nog maar 42 kilo. Pas in de zomer van 2001, één jaar na de hartaanval, was er een donorhart voor Cor. De transplantatie is uitgezonden op televisie.

De lezing vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur bij Lunchroom Nia Domo in Boekel. Toegang is gratis.
Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.