We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

KennisFabriek: ‘Het leven van een zeeman’

dinsdag 17 september 2019 door

KennisFabriek: ‘Het leven van een zeeman’

De KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden komt naar Boekel. Op vrijdag 25 oktober om 16.00 uur vertelt kapitein Mark Osterloh alles over het leven van een zeeman.

Ben jij ook zo benieuwd hoe het echte zeemansleven er uitziet? Hoe ziet een dag van een kapitein op een schip er uit? En wat doet zijn bemanning als ze 6 weken op zee zijn? Worden ze wel eens zeeziek en wat dan? Is er een wc aan boord en waar blijven die zeemansdrollen dan? Kapitein Mark Osterloh heeft antwoord op al deze vragen. Mark is kapitein van het schip Boka Falcon. Samen met zijn bemanning zorgt hij ervoor dat delen van olieplatforms versleept worden en dat bijvoorbeeld de leidingen van zo’n platform geïnspecteerd worden. In een indrukwekkend filmpje laat Mark het leven van hem en zijn bemanning aan boord zien. Mark leert je hoe je met behulp van een kaart en kompas de juiste weg op zee kunt vinden, naar bijvoorbeeld een olieplatform. En Mark leert je om echte zeemansknopen te maken.

De knopen die hij en zijn bemanning gebruiken om de ladingen aan boord vast te zetten. De KennisFabriek vindt plaats op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in The Basement Boekel, Kennedystraat 2. Dit kenniscollege is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis. Om verzekerd te zijn van een plek, is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.