We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Kermis voorbij, op naar BoeCult!

donderdag 8 augustus 2019 door

Kermis voorbij, op naar BoeCult!

Volgens traditie hebben we het eerste weekend van augustus Boekel kermis gevierd. Komend weekend volgt Venhorst kermis, waarna we ons gaan verheugen op BoeCult 2019!

Op dit moment verhuist de kermiskaravaan van de dansvloer van BoeCult (lees: Sint Agathaplein) naar Venhorst. Dat betekent dat de voorbereidingen voor hét gratis muziek- en cultuurevenement van de regio zichtbaar gaan worden. Voordat het zo ver is stellen we nog een artiest aan jullie voor en nemen we een kijkje bij het straattheater. Vergeet je niet zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus (nogmaals) te omcirkelen in je agenda?

Onze eigen Simone

Kind aan huis, Boekels trots en bovenal een geweldige zangeres! Met veel plezier keert Simone Slegers terug op het podium van BoeCult. Zondag 25 augustus beginnen we vanaf 11.00 uur uiteraard met de Openluchtmis. Vervolgens zal het muziekprogramma losbarsten en openen we met onze eigen Simone. Dit multitalent komt uit een muzikaal gezin en heeft al diverse optredens achter haar naam staan. Met de prachtige vocalen van Simone kan het muziekprogramma op de zondag in onze ogen niet beter beginnen!

Straattheater op de zondag

Na afloop van het optreden van Simone Slegers is het straattheater geopend. In het park nodigen wij iedereen uit voor een gevarieerd en spectaculair programma! Een van de straatartiesten is Bert de Portretdichter. Bert zet één of meer van de aanwezigen in het zonnetje. Met zijn trefzekere pen raakt hij de kern van ieder mens in ruim twaalf regels poëzie. Bert nodigt mensen op een charmante manier uit om zich ontspannen bloot te geven in een vrijblijvend en toch persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek tekent hij woord voor woord de spiegel waarin de geportretteerde zijn karakter herkent.

Een andere bijzonder zeldzame verschijning is de aap Golila. Er is namelijk maar één lila gorilla op de hele planeet! Golila is een sociale aap, nieuwsgierig en zachtaardig. Dit lieve beest houdt van spelen, al is hij soms ook erg lui. Spreekt deze uitleg nog niet geheel tot de verbeelding? Neem dan zeker een kijkje bij het straattheater en laat je verrassen!