We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Keukenbazen ‘on stage’ 23 mei: komkommer

woensdag 16 mei 2018 door

Keukenbazen ‘on stage’ 23 mei: komkommer

Leerlingen uit de groepen 6 en 7 kunnen deelnemen aan spannende en leerzame activiteiten “on stage”. Telkens staat een ander product uit de voedselketen centraal in een workshop.

Tijdens de workshop leren kinderen alles over de verschillende producten; hoe ze groeien, de verzorging, het oogsten en de verwerking. Maar ook hoe je een product het beste kan schoonmaken, snijden, bakken, grillen en niet te vergeten proeven.

Kinderen ervaren de gehele voedselketen letterlijk van grond tot mond, onder het motto “we are food”. Op deze manier kunnen ze zich voorbereiden op hun eigen bedachte recept voor de Keukenbazen Batlle 2018.

Er is dit jaar gekozen voor een aanbod van 7 verschillende workshops op de bedrijven van de foodsuppliers. De workshops zijn afzonderlijk te volgen. Allemaal mag natuurlijk ook, maar kinderen dienen zich wel voor elke workshop opnieuw aan te melden.

Sommige productthema’s zijn seizoensgebonden. Waar dit niet het geval is en de belangstelling voor de workshop is groot dan gaan we deze herhalen zodat we zo min mogelijk kinderen teleur hoeven stellen.

Het thema van de tweede workshop is: KOMKOMMER

  • Hoe groeien komkommers, hoe worden ze geplukt en verpakt?
  • Hoe weet je of een komkommer echt vers is?
  • Kies je voor de komkommer óf de kromkommer in jouw gerecht?

Je bent welkom bij Tielemans groentekwekerij, Bovenstehuis 15, 5427 RL Boekel
Op woensdag 23 mei, van 14.00 uur tot 16.00 uur

Aanmelden kan via een mail aan: keukenbazen@boekel.nl
Vermelden: naam, telefoonnummer, e-mailadres en aan welke workshop je wilt deelnemen
(aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei)