We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Kevelaertocht WTC Boekel

zondag 26 juli 2020 door

Kevelaertocht WTC Boekel

Ieder jaar maken wij een tocht naar Kevelaer. Het mooiste is dit eigenlijk in mei, Mariamaand. De laatste jaren gaan we in juli, dan is het rustiger. Nu zeker in coronatijd.

Gewapend met mondkapjes voor bij de pauzeplaats, vertrokken we met 19 fietsers richting Duitsland. Wat ging het heerlijk, wind in de rug, een beetje bewolking en een prima temperatuur. In Geijsteren volgden we de omleiding, daar wordt flink gewerkt aan een nieuwe weg en nieuwe haven. Na het plaatsje Well kwamen we al snel over de grens. In Kevelaer was het nog vrij rustig. Eerst maar naar de koffie. Buiten op het terras was een mondkapje niet nodig, alleen als je naar binnen ging. Na de pauze kon, wie dat wilde, een kaarsje laten branden. Toen iedereen weer op de fiets zat, reden we Kevelaer uit, weer richting Nederland. Alleen stond er nu wel een flinke wind. In Afferden, gingen we met het pont de Maas over. In St. Anthonis kregen we nog een keer een wegomleiding. Toen was het  vanaf Ledeacker nog een rechte weg naar Boekel, waar we om 11.50 uur weer konden afstempelen.

Volgende week zondag met Boekel kermis, rijdt de A- groep de Kastelentocht, de A+- rijdt die ook, de B- groep rijdt de Land van Maas en Waaltocht en de C- groep rijdt de St. Josephtocht.

Tot volgende week.
P. da Leuse.

www.wtcboekel.nl