We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Kindcentrum Octopus schittert in Ahoy

vrijdag 15 december 2017 door

14 december was het eindelijk zover: groep 8b van Kindcentrum Octopus mocht, namens Noord-Brabant, optreden voor Koningin Maxima! Zij en elf andere scholen uit de rest van Nederland waren de gelukkige winnaars van de ‘Lang leve de muziek’ show en vormden de ‘grootste schoolband van Nederland’.

Al een klein jaar is groep 8b intensief aan het strijden en repeteren geweest om op te mogen treden voor Maxima met de grootste schoolband van Nederland. Twaalf weken lang streden de schoolkinderen per provincie in een TV uitzending van ‘Lang leve de Muziekshow’ voor een plek in die schoolband. In oktober werd publiekelijk bekend dat groep 8b van Kindcentrum Octopus de winnaar was namens Noord-Brabant.

Diverse artiesten

Gisterenavond was het dan eindelijk zover: in totaal met 340 kinderen vormden alle winnaars van de 12 aflevering de grootste band van Nederland. Diverse artiesten traden daarnaast op: Anita Meyer, Roel van Velzen, Ronnie Flex, Trijntje Oosterhuis enz. De show staat in het teken van muziekeducatie voor het basisonderwijs met als thema Kerst. Het slotnummer wordt gezongen en muzikaal gebracht door de 340 kinderen.

Kerst MuziekGala

De show wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro. Kijk allemaal op zaterdag 23 december om 20.28 uur op NPO1 naar ‘Het Kerst MuziekGala 2017’.

Foto: Astrid Kraaijvanger