We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Kindcentrum Octopus wint Lange leve de muziekshow!

zaterdag 7 oktober 2017 door

Kindcentrum Octopus wint Lange leve de muziekshow!

Groep 8b van Kindcentrum de Octopus uit Boekel is zaterdagavond winnaar geworden in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show op NPO3. De kinderen mogen op 14 december met de ‘grootste schoolband van Nederland’ optreden in Ahoy tijdens het Kerst Muziekgala 2017. Een van de gasten is Koningin Maxima.

De Octopus streed in deze aflevering tegen twee andere Brabantse scholen: De Zeggewijzer uit Terheijden en Pendula uit Tilburg. In elke aflevering van de tv-show strijden drie scholen uit één provincie tegen elkaar.

Muziekdocent Hanny Hanenberg (58) kijkt vanaf het puntje van haar stoel naar het grote tv-scherm. ,,Het was echt een spannende strijd, maar zó leuk”, zegt ze. Zij was het die vorig jaar besloot met drie groepen van de Octopus deel te nemen aan de landelijke wedstrijd ‘Meer muziek in de klas’. Groep 7b, nu groep 8b, kwam door de eerste selectie en mocht door naar de finaleronde. In de studio streed de klas tegen twee andere Brabantse scholen: De Zeggewijzer uit Terheijden en Pendula uit Tilburg.

,,Het is écht gaaf dat we naar Ahoy mogen. Dat wordt een feestje”, weet juf Gerda Bergmans (61) zeker. Wat de klas precies moet doen is nog niet duidelijk. ,,De kinderen mogen in de ‘grootste schoolband van Nederland’ zingen en instrumenten bespelen. Dat hebben we al gehoord.” Op 10 december is er een gezamenlijke repetitie met de winnaars van de andere provincies. De uitzending is op 23 december.

(Bron: Brabants Dagblad 07-10-2017, bekijk hier het originele bericht.)