We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Koningsdag, programma Boekel & Venhorst

woensdag 17 april 2024 door

Koningsdag, programma Boekel & Venhorst


Koningsdag Boekel, een dag vol activiteiten

Het Comité Boekel-Venhorst zorgt op Koningsdag weer voor een bruisend programma. Zowel in Boekel als in Venhorst worden alle basisschool kinderen, ook die elders op school zitten, getrakteerd op een variëteit aan activiteiten, voor elk wat wils.

De dag in Boekel start om 9.30 uur op het St Agathaplein met opstelling voor de optocht van de versierde karren, steps en fietsen, voor het gemeentehuis, zodat de jury, maar ook oma’s / opa’s en anderen alvast een kijkje kunnen nemen. Voor de mooiste en meest origineel versierde creaties hebben wij een prijs(je) in petto!!

Om 10:00 uur zal de burgemeester Caroline van den Elsen, na de officiële opening van dit Koningsfeest, het startschot geven voor deze optocht en vertrekt deze vrolijke stoet al toeterend door het centrum van Boekel, vooraf gegaan door harmonie E.M.M. Rond 11.00 uur na terugkomst op het St Agathaplein is er, zoals elk jaar, op de buitenste verhoogde stoeprand rondom het plein, de Vrije Markt, waar kinderen tot 12 jaar hun spullen, kleren, speelgoed, gebruiksartikelen ter verkoop kunnen aanbieden, tegen vraag- of aanbodprijs. De verkoop start klokslag 11.00 uur, na de officiële opening van de markt en spelen door een prominente persoon.

Daarna kunnen alle kinderen deelnemen aan de diverse activiteiten op het St Agathaplein en in het St Jansgebouw. Er zitten verrassende uitdagingen bij. Deze workshops starten steeds opnieuw bij voldoende deelnemers. Voor de afwisseling loop je dan even naar het St Jansgebouw, want daar is voor de kinderen tot 12.30 uur de mogelijkheid om zelf een kleurrijke poppenkastpop te maken voor het grote poppenkastspel. Na een korte pauze, mogen deze kinderen vanaf 12.30 uur in de BLOK-ruimte zelf een poppenkastvoorstelling spelen, met hun zelfgemaakte poppen. Om 14.00 uur eindigen alle activiteiten en sluiten we Koningsdag af (opruimen tot 14.30 uur).

Koningsdag in Venhorst, van kleurrijke allure

De dag in Venhorst start om 10.45 uur bij Plein 31 met opstelling van kleurrijk uitgedoste kinderen met hun versierde twee- of meerwielers, voor de optocht welke na de officiële aftrap door de burgemeester vanaf 11.30 uur door het dorp trekt. De mooiste en meest fraaie creatie wordt verrast met een mooie prijs.

Daarna kunnen alle kinderen genieten van springkussen en diverse spelletjes op het plein. In de zaal van Plein 31 is er een verrassende workshop van Exotum, waar de kinderen kennis kunnen maken met meest bijzondere exotische dieren. Om 14.30 uur sluiten we alle activiteiten.

We wensen iedereen een zonnige en gezellige Koningsdag 2024.

Comité Boekel-Venhorst.

Actuele info over programma en activiteiten is de komende weken te volgen via de Facebook pagina ”Koningsdag Boekel en Venhorst” en volgende editie Boekels Weekblad.

Vanaf 15.00 uur start op het St Agathaplein Boekel gezellige touwtrekwedstrijden voor volwassenen georganiseerd door C.V. de Knöllekes en C.V. de Vliegenmeppers