We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Koningskoppel Rutger van Herpenruiters excelleert tijdens selectiewedstrijd Uden

dinsdag 11 juni 2019 door

Koningskoppel Rutger van Herpenruiters excelleert tijdens selectiewedstrijd Uden

Regeren is vooruitzien, dus stuurt het actieve bestuur van onze verenging haar leden de komende periode op pad. Doel is via sponsorbijdragen van het lokale bedrijfsleven de nodige middelen te vergaren om de alweer derde aflevering van het Hippisch Event Boekel (7 en 8 september) financieel mogelijk te maken.

Na de succesvolle episode van vorig jaar, met onder meer een demonstratie van de Europees kampioene Esmée Donkers, proberen we er ook in 2019 een mooi evenement van te maken. Naast natuurlijk onze eigen open wedstrijd, waarin ook het clubkampioenschap wordt verreden, is er weer een aantal demonstraties te zien en moet het opnieuw een gezellig weerzien worden tussen ruiters, amazones en de bevolking van Boekel en omstreken.

Ondertussen vond afgelopen weekend alweer de vierde selectiewedstrijd (in een cyclus van zes) plaats. Decor vormde deze keer Manege Olympic in Uden, waar eigenaresse Ans Meulendijks, haar locatie weer piekfijn in orde had gemaakt voor de talloze hippische fanaten. Dat onze jeugdequipe met hun pony’s op dressuurgebied van wanten weet, is in de kring inmiddels wel bekend, maar het is toch altijd weer verrassend om de topprestaties te aanschouwen. Zo slaagde maar liefst vier van onze amazones erin een runner up positie te bemachtigen. Indy van den Broek was in haar eentje goed voor de helft van dit totaal. Zowel met Winnetou, bij de middelgrote pony’s, als met de een slag grotere Anjershof All in One, behaalde zij in de L1 het zilver, met respectievelijk 1 en 2 winstpunten als terechte beloning voor haar uitstekend gereden proeven. In de beginnersklasse (B) zorgde Kiki van der Wiel en Anne van Lent voor de andere ereprijzen. Misschien is niet alles goud wat blinkt, maar schijn bedriegt zeker niet voor Jilles Timmers en Sharon van der Velden (zie foto). De eerstgenoemde slaagde er in het L2 namelijk in voor de vierde keer op rij zege te vieren. Een simpele rekensom leert dan dat Jilles bij wijze van spreken de laatste twee wedstrijden mag overslaan om toch aan het einde de versierselen die behoren bij het Kringkampioenschap opgespeld te krijgen. Op zich al een bijzondere prestatie, maar nog knapper nu hij datzelfde kunstje ook in het vorige seizoen al flikte. Sharon van der Velden lijkt zich in de koningsklasse bij de pony’s (Z) door haar derde overwinning ook al te verzekeren van de eindzege, maar dat de 15-jarige Landhorstse onze vereniging gaat vertegenwoordigen bij de Brabantse Kampioenschappen staat al vast.

Hoe anders ging het er een dag eerder aan toe, toen de dressuurpaarden ook in Uden hun opwachting maakten. Nu is een aantal van onze leden weliswaar bezig aan een spreekwoordelijke stormachtige opmars, maar de windkracht waarmee ze tijdens de proeven geconfronteerd werden, was toch vaak teveel van het goede. Als de voorlezer van de proef al te verstaan was door de ruiter, dan zorgden door de lucht vliegende voorwerpen wel voor de nodige afleiding. Des te knapper waren de prestaties van Mellanie Robben en Evy van Mensvoort, die er in het L1 een nek-aan-nek race van maken. Deze keer trok Mellanie, met een tweede plaats aan het langste eind, terwijl Evy met een vierde plaats netjes in haar spoor bleef en ook nog in de prijzen belandde. Daarmee was de koek voor de ereplaatsen wel zo’n beetje op. Toch mochten in de hogere klassen ook Ingrid van Berlo (M2), Sylvie Verbeek en Mellanie Robben (beiden Z1), Sonja Meulepas (Z2) en Priscilla Faas (ZZL), tevreden huiswaarts keren, omdat de wijze waarop ze hun proef reden door de jury met een winstpunt werden gehonoreerd.

Na deze dressuurexplosie is het de komende twee weken weer de beurt aan de springkanonnen, bij zowel de pony’s als de paarden. Met het nodige zelfvertrouwen zullen onze leden, gesteund door de goede performance in de vorige wedstrijden, afreizen naar Heeswijk-Dinther en Westerbeek. Of dat terecht is leest U binnenkort weer op deze site… en vergeet niet alvast het tweede weekend van september in uw agenda te noteren, voor een mooi staaltje hippische sport.