We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Kunst en cultuur op school

maandag 15 april 2024 door

Kunst en cultuur op school

Wie wel eens bij een van onze scholen binnenloopt, ziet meteen dat er door de kinderen druk wordt getekend en geknutseld. Als je een beetje beter kijkt naar deze kunstwerkjes, zul je zien dat er allerlei technieken, kunstvormen en thema’s worden bestudeerd, waarmee de kinderen aan de slag gaan. Onze scholen werken keihard aan dit soort projecten.

De gemeente helpt de scholen met een subsidie voor het kunst- en cultuuronderwijs. Die gave technieken en kunstvormen worden daarmee gestimuleerd. De kinderen bezoeken ook voorstellingen en doen workshops met bijvoorbeeld dans of muziek. Ze vinden dit hartstikke leuk.

Wist je, dat het niet alleen leuk en leerzaam is, maar ook nog eens nuttig? Net als sport, helpt een creatieve uitlaatklep bij het omgaan met stress of mentale problemen, iets waar onze jeugd helaas steeds vaker mee te maken heeft. Ook draagt het bij aan weerbaarheid, omdat kinderen leren zich op een gezonde manier te uiten.

Wij zijn daarom blij dat de kunst- en cultuursubsidie voor de komende jaren is gewaarborgd. Zo kan onze jeugd blijven genieten van kunst, cultuur en creativiteit.

Heb je hier vragen, opmerkingen of ideeën over? Mail naar info@dopboekel.nl!

Fractie DOP

Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje van der Kolk, Hans Bos en Coen Knuvers