We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Kunstproject ‘Het coronavirus raakt ons allemaal’

dinsdag 19 mei 2020 door

Kunstproject ‘Het coronavirus raakt ons allemaal’

Tijdens het Hemelvaart-weekend start beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop, in het centrum van Boekel, met het project ‘Het coronavirus raakt ons allemaal’. Dit project vindt plaats in tiny restaurant-Expo van Stichting Miep, dat tijdens het Hemelvaart-weekend (van donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei) zijn standplaats houdt op het Sint Agathaplein.

Binnen dit project gaat Zeus in gesprek met verschillende generaties en krijgen deze mensen een podium om met elkaar in gesprek te gaan. Deze gesprekken worden gehouden volgens de richtlijnen van het RIVM; in een veilige ontmoetingsplek, namelijk een tiny house. Met in het midden een acrylaatplaat als scheidingswand en twee microfoons. Ook zijn er twee aparte ingangen zodat iedereen veilig naar binnen en naar buiten kan.

1,5 meter maatschappij
Fysiek zijn we genoodzaakt meer afstand van elkaar te houden en juist daarom is het nu belangrijk om de onderlinge verbondenheid met elkaar voelbaar te maken. Sinds deze week mogen de kinderen van basisscholen weer naar school, na acht weken thuisonderwijs. Maar een knuffel van de juf of de meester zit er niet in. De juf of de meester zwaait vanaf een afstandje terwijl we ons veilig voelen en blij worden bij lichamelijk contact, zoals een knuffel of een schouderklopje.
Ditzelfde geldt ook voor het contact met de opa’s en oma’s. Aanraking is van levensbelang voor ons lichamelijk en geestelijk welbevinden. In het tiny restaurant-Expo gaat Zeus met verschillende generaties in gesprek over hoe we de verbondenheid met elkaar kunnen blijven voelen, ondanks het uitblijven van het fysieke contact in een 1,5 meter maatschappij.

Hoe heeft het coronavirus jou geraakt?
Iedereen is welkom om zijn of haar verhaal te vertellen. De verschillende generaties worden uitgenodigd om samen te komen in deze veilige ontmoetingsruimte, zoals opa’s en oma’s en hun kleinkinderen. Een speciale uitnodiging gaat uit naar mensen die fysiek, geestelijk of financieel geraakt zijn door de coronacrisis, boeren, zorgpersoneel van kwetsbare mensen en hun familie, mensen die afhankelijk zijn geworden van de voedselbank.
Maar ook als je tot dus ver de coronacirisis goed bent doorgekomen, zijn we benieuwd naar je verhaal. Kortom: iedereen is van harte welkom.

Laat jezelf zien en horen!
Uiteindelijk heeft het coronavirus ons allemaal geraakt. Verbondenheid met elkaar is daardoor belangrijker dan ooit. Jullie verhalen worden gedocumenteerd en gedeeld via social media, om zo de verbondenheid voelbaar te maken in het tiny restaurant-Expo en daarbuiten.

Laat jezelf zien en horen in Boekel!
Tijdens het Hemelvaart-weekend ben je van harte welkom tussen 12.00 en 16.30 uur.

In verband met de veiligheidsvoorschriften worden afspraken gemaakt op de veilige afstand van 1,5 meter of door een sms of WhatsApp te sturen naar telefoonnummer 06 – 232 84 954.

Het project ‘Het coronavirus raakt ons allemaal’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Dela Fonds.