We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Laagvlieger verslaat Habo’95 heren

maandag 26 november 2018 door

Na de fraaie reeks van vier overwinningen op rij zaten de heren van Habo’95 in een goede flow en klom het steeds verder omhoog op de ranglijst. Afgelopen zondag stond in Rotterdam het duel bijhet nog puntloze Snelwiek op het programma.

Op papier zou dit dus geen probleem moeten zijn, al moest wederom gewaakt worden voor onderschatting. Aan de uitslagen te zien, wisten ze het ook enkele ploegen knap lastig te maken. Habo miste Stef van Lankveld (werkverplichtingen) en Roel van Haandel (rugblessure). De vorige week goed debuterende Siem van den Berg was daarom ook weer opgeroepen om met de Heren 1 mee te gaan.

In de openingsfase begon Habo wat slap aan de wedstrijd. Er werd enkele malen slordig balverlies geleden en meteen was het Snelwiek wat in de omschakeling drie kansen op rij creëerde. Gelukkig voor Habo maakte keeper Patrick Prijs er hiervan twee knap onschadelijk, maar de toon was meteen gezet. Dit zou geen gemakkelijke middag worden. Vervolgens miste Habo ook nog eens 2 penalty’s. Gelukkig ging hierna de bal wel steeds beter rond en wist het nu steeds meer de kansen om te zetten in doelpunten. Daar tegenover kreeg Habo maar geen vat op de gevaarlijke rechteropbouwer van Snelwiek. Die in de verschillende spelsystemen vaak het eindpunt was en ze van afstand ook aantoonde een goede schutter te zijn. De wedstrijd werd steeds hectischer, de
scheidsrechters hadden moeite het tempo bij te houden en gaven Koen Vink 2-minuten voor een ‘spookovertreding’. Zelfs de tijdwaarnemer kon het niet volgen en kreeg daar bovenop nog een vermanende preek van de scheidsrechters. Ondanks de hectiek bleven beide teams gelijk opgaan tot aan het rustsignaal en was de tussenstand halverwege in evenwicht met 16-16 gelijk.

De tweede helft zou er hard gewerkt moeten worden om de overwinning binnen te halen. Habo begon gemotiveerd en wist meteen de voorsprong te pakken. Deze bleef hangen op een voordelige marge van 1 a 2 goals. Kantelpunt in de wedstrijd was de 2-minuten tijdstraf voor Dirk Tielemans halverwege de tweede helft. Na het benutten van een penalty kreeg hij bij de middenuitworp de bal tegen zich aangegooid en leverde dit een 2-minuten tijdstraf op. De voorsprong van 2 goals verdween als sneeuw voor de zon. De Rotterdamse linkeropbouwer, welke ook speelt bij eredivisionist ARBO Rotterdam waarmee Snelwiek een samenwerkingsverband heeft, begon het in de tweede helft steeds meer op zijn heupen te krijgen. De verdediging en keepers van Habo kregen hier maar geen vat op en zo bleef Snelwiek makkelijk tegen scoren. Snelwiek pakt de voorsprong en pepten elkaar zich steeds verder op. Ze legden veel energie in de wedstrijd en pakte fysiek ook stevig aan. Luuk van den Berg, Dirk Tielemans en Rob Biemans kregen alledrie flinke tikken te verwerken en moesten er vanaf. Habo vocht nog voor wat het waard was, maar het bleek uiteindelijk niet voldoende. Snelwiek zou in de slotfase nog uitlopen naar een 37-33 eindstand. Een flinke dreun voor Habo wat zo een mooie reek beëindigd zag worden. Snelwiek was een stuk scherper en gemotiveerder om de punten te pakken. Terwijl bij Habo deze instelling ontbrak. Met deze speelwijze zal Snelwiek zeker nog meer punten gaan pakken deze competitie. Aanstaande zaterdag speelt Habo de volgende wedstrijd thuis tegen Helius. Ook deze ploeg staat onderin met nog maar 2 punten, maar Habo heeft van deze wedstrijd wel geleerd dat het elke wedstrijd zal moeten knokken voor de punten! Publiek is hierbij uiteraard van harte welkom om onze heren te ondersteunen!