We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Landelijke Opschoondag

dinsdag 26 februari 2019 door

Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. En in de week erna organiseren diverse scholen opruimacties. Ook in Boekel zullen diverse vrijwilligers in actie komen.

Het thema is dit jaar ‘Eén buurt, één missie’. Zoveel mogelijk samenwerking tussen bedrijven, buurtbewoners, lokale buurtverenigingen en sportclubs is hierbij het doel. Want alleen samen maken we de Landelijke Opschoondag tot een feestelijke dag én tot een groot, schoon succes. Als vereniging krijg een kleine vergoeding voor deelname. En alle kinderen die meedoen, krijgen een cadeautje.

Met de klas of de hele school meedoen aan de Landelijke Opschoondag kan ook! Hiervoor zijn twee doordeweekse dagen geprikt: dinsdag 26 maart en/of donderdag 28 maart kan er worden deelgenomen.

Zelf een rol van betekenis spelen tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak is eenvoudig én waardevol. Ondersteun de lokale acties door te helpen bij het inzamelen van het afval of zorg voor een gezellige verzamelplek en iets lekkers bij de koffie.

Naast dat diverse verenigingen in Boekel zich al aangemeld hebben heeft ook Gemeente Boekel een eigen actie op touw gezet, waar jij je bij aan kunt sluiten. Een gezamenlijke opschoonactie in Natuurpark De Perekker. Er wordt om 9.00 uur gestart met een kopje koffie. Daarna wordt er instructie gegeven, de materialen uitgedeeld en opgeschoond. Om 11.30 uur wordt er afgesloten met soep en een broodje. Ook Wethouder Marius Tielemans helpt een handje mee. Wanneer je aangemeld bent ontvang je voor het schoonmaken een hesje, handschoenen, afvalzakken en een knijper in bruikleen. Wil jij hieraan meedoen? Vul dan hier het formulier en selecteer de actie van Gemeente Boekel.

Waarom is zwerfafval een probleem? Uit onderzoek is gebleken dat zwerfafval negatieve effecten heeft op de gezondheid van mens en natuur en dat het afbreuk doet aan de leefbaarheid van de omgeving. Zwerfafval leidt daarnaast tot onnodig verlies aan grondstoffen en het laten opruimen van zwerfafval brengt hoge maatschappelijke kosten met zich mee.

Weet jij wat er allemaal gevonden wordt door vrijwilligers die zwerfafval opruimen? Bekijk het hier – het zal je niet verbazen 🙂

Zou jij vaker vrijwilligerswerk willen doen op het gebied van zwerfafval opruimen? Dat zou geweldig zijn! Neem dan contact op via de Afvalinfolijn 0485-338 352 of mail naar info@afvalaanbieden.nl kijk voor meer informatie op de website of bekijk hier de brochure.