We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Lezing ‘De moeder de vrouw…. in vogelvlucht’

woensdag 20 maart 2019 door

Lezing ‘De moeder de vrouw…. in vogelvlucht’

Psycholoog en verloskundige Judith Dapperen uit Boekel verzorgt op woensdag 27 maart in Bibliotheek Boekel een lezing over de ontwikkeling van het moederschap. De lezing wordt gehouden in de Boekenweek.

Thema van de Boekenweek is dit jaar ‘De moeder de vrouw’. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Moeders zijn de spil van het gezin. Dat is altijd al zo geweest, in alle culturen en tijdsgeesten. Zonder moeders is er geen nieuw leven mogelijk. Hun oerkracht zorgt er dagelijks voor dat er baby’s geboren worden en hun zorg reikt verder dan de volwassenheid. Welke rol spelen biologie, psychologie en verloskunde in dit verhaal? Is het moederschap nu anders dan vroeger? Judith Dapperen vertelt vanuit haar professionele kennis, maar vooral ook vanuit haar persoonlijke ervaring over de ontwikkeling van het moederschap door de tijd heen.

Een verhaal van prehistorie naar traditionele vormen tot aan modern moederschap. Judith Dapperen (41 jaar) studeerde psychologie aan de universiteit van Utrecht en verloskunde aan Hogeschool Odisee Sint Niklaas. Ze is werkzaam in de eerstelijns verloskunde en wetenschappelijk onderzoeker. In 2009 werd zij bewust alleenstaand moeder van dochter Lois (9) en in 2016 van zoon Niels (3) dankzij de hulp van haar eigen moeder en twee donorvaders. Dit zorgde voor een regenbooggezin. Judith heeft momenteel een relatie met een vrouw en via die weg is zij ook deeltijd bonusmoeder van Senne (1).

De lezing vindt plaats op woensdag 27 maart om 19.30 uur in Bibliotheek Boekel / lunchroom Nia Domo. De toegang is gratis, aanmelden is wenselijk via www.bibliotheeklagebeemden.nl