We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Lezing over veeartsenij

maandag 29 april 2019 door

Lezing over veeartsenij

Vrijdag 17 mei verzorgt Lidwien Verstraaten een lezing over de veeartsenij in het Sint Jangebouw in Boekel. Haar man Wim Verstraaten was 30 jaar veearts in Boekel.

Lidwien vertelt zijn verhalen over de praktijk en illustreert dat met beelden. De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek De Lage Beemden in samenwerking met Heemkundekring Sint Achten Op Boeckel.

Wim Verstraaten had de grote wens om dierenarts te worden. Dat betekende jaren studeren en daarna een eigen praktijk starten. Geen gemakkelijke opgave. In de jaren zestig waren de omstandigheden heel anders dan nu. Je kon niet zomaar overal beginnen, laat staan een geschikte ruimte vinden en deze dan ook nog met alle benodigdheden inrichten.

De vrouw des huizes was erg nauw betrokken bij alles. Ook niet meer te vergelijken met tegenwoordig. Wim en Lidwien kozen voor Brabant; een erg goede keuze, waarover veel valt te vertellen.

Senioren uit Boekel en Venhorst zijn van harte welkom bij de bijeenkomst op vrijdag 17 mei van 10.00 tot 11.00 uur in het Sint Jangebouw in Boekel. De toegang is gratis, inclusief koffie/thee.