We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Maand van de Geschiedenis: Lezing ‘Genderdysforie’

maandag 23 september 2019 door

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In 2019 staat het thema Zij/Hij centraal. Ontdek gisteren om vandaag te begrijpen. En laat je verrassen door de boeken en de activiteiten van Bibliotheek De Lage Beemden.

Helemaal in het thema Zij/Hij geeft Nathalie van Vugt op vrijdag 25 oktober een lezing. Zij praat over haar transitie van man naar vrouw. Nathalie heeft een boek geschreven: ‘Hoe ik werd wie ik altijd al was’. In haar boek neemt Nathalie van Vugt je mee in haar reis van man naar vrouw. Dat zal zij ook tijdens de lezing doen. Nathalie vertelt openhartig hoe het is om een dergelijke transitie te ondergaan en wat het doet met haar gezin. Ze bespreekt de voor en tegens om de vele moeilijke operaties te ondergaan. Voor veel mensen zal een nieuwe wereld opengaan. In deze interactieve lezing gaat Nathalie in gesprek met het publiek. Alles mag gevraagd worden en Nathalie geeft overal een antwoord op. Behalve als er gevraagd wordt naar haar vroegere naam, die weet ze niet meer. Nathalie van Vugt (1968) is geboren als jongen, maar heeft zich nooit kunnen identificeren met haar biologische geslacht.

Na een lange balanceeract tussen haar gevoelens en de verwachtingen van de buitenwereld, heeft ze de stap gezet om een geslachtsverandering aan te gaan. Ze is getrouwd met Suzanne en samen hebben zij twee kinderen. In het dagelijkse leven is Nathalie vrachtwagenchauffeuse. Na afloop van de lezing is het boek ‘Hoe ik werd wie ik altijd al was’ te koop. Deze avond kost het boek geen €13,95 maar €10,-.

De lezing vindt plaats op vrijdag 25 oktober van 19.30 tot 21.00 uur bij Lunchroom Nia Domo Boekel. De toegang is gratis. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Maand van de Geschiedenis: Lezing ‘Genderdysforie’